FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

FERRARI – Αλονσο: «Εχω 50% πιθανοτητες για τον τιτλο»

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Ισπανία όπου θα περάσει τις διακοπές του αυτήν την περίοδο που δεν κινείται τίποτα στη Formula 1, ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε μια στάση στη Μαντόνα Ντι Καμπίλιο, θέρετρο της Ferrari, για να παρευρεθεί σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου. Και φυσικά δεν παρέλειψε να μιλήσει στον Τύπο για τη διακοπή των υποχρεώσεων, αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος, δίνοντας μάλιστα και τα προγνωστικά του.
«Δεν θα είναι εύκολο να… κλείσω το μυαλό μου εντελώς αυτές τις δύο εβδομάδες. Θα προσπαθήσω να χαλαρώσω και να κάνω λίγο αθλητισμό, αλλά τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, ίσως μόνο για δέκα λεπτά, αναπόφευκτα, θα σκέφτομαι τον επόμενο αγώνα στο Βέλγιο. Νομίζω ότι θα είναι το ίδιο για όλους και το χρονικό σημείο της διακοπής δεν κάνει καμία διαφορά», σχολίασε αρχικά ο Αλόνσο.
Για να συνεχίσει: «Μετά από μερικούς άτυχους αγώνες που πήγαν στραβά για διάφορους λόγους, είμαστε τώρα στο σωστό δρόμο. Το μονοθέσιο είναι πολύ βελτιωμένο και αυτό με κάνει πιο αισιόδοξο, όπως και την ομάδα. Στο Σπα θα έχουμε μερικά νέα πράγματα ακόμα και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσουν να προοδεύσουμε κι άλλο. Οι άλλοι θα κάνουν το ίδιο, που σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι από αυτούς και πιο γρήγοροι στο θέμα της εξέλιξης».
Για την κατάσταση στο πρωτάθλημα των οδηγών, ο πιλότος της Ferrari έκανε λόγο για ποσοστό κατάκτησης του τίτλου που φτάνει το 50% (σ.σ. η κατάταξη: Γουέμπερ 161β., Χάμιλτον 157, Φέτελ 151, Μπάτον 147, Αλόνσο 141): «Μας πήρε μόλις δύο φυσιολογικούς αγώνες για να επιστρέψουμε στη διεκδίκηση. Είναι αλήθεια ότι είμαστε ακόμα πίσω στην κατάταξη και είναι πάντα καλύτερο να είσαι μπροστά, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι στην τελική ευθεία, δηλαδή στους τελευταίους δύο, ή τρεις αγώνες, θα είμαστε πιο κοντά στην κορυφή από τώρα».
Και πρόσθεσε: «Το σημαντικό είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι και να κάνουμε τη δουλειά μας καλά. Είναι δύσκολο να πω ποιος είναι ο μεγαλύτερός μου αντίπαλος. Είμαστε σχεδόν όλοι ίσοι. Ίσως ο Χάμιλτον, ο Μπάτον κι εγώ που έχουμε ήδη κατακτήσει έναν τίτλο, θα αντιμετωπίσουμε το φινάλε με περισσότερη ηρεμία, αφού έχουμε ξαναβρεθεί σε τέτοια κατάσταση. Πιθανότητες με ποσοστό; Θα έλεγα 50% που είναι και η φυσιολογική κατάσταση των πραγμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια