FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

FERRARI – Πιο γρήγορα, πιο γρήγορα…

…αυτή η θρυλική ατάκα της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα», φαίνεται ότι ταιριάζει… γάντι στη Ferrari, αφού το ουγγρικό Grand Prix θα πρέπει να λειτουργήσει σαν… καμπανάκι. Για ποιο πράγμα; Για το ότι πρέπει να βρει κι άλλη ταχύτητα, όπως υποστηρίζει ο Φερνάντο Αλόνσο, παρότι κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Σεμπάστιαν Φέτελ και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση. «Ήμασταν ξεκάθαρα αργότεροι από τη Red Bull όλο το διήμερο. Δεν ήταν έκπληξη στον αγώνα», σχολίασε ο Ισπανός.
Για να συνεχίσει: «Ήμασταν πολύ αργοί σήμερα σε σχέση με αυτούς, αλλά χάρη ίσως στο σχεδιασμό της πίστας και τις δυσκολίες στο προσπέρασμα, μπορέσαμε να μείνουμε συνεπείς και να τερματίσουμε δεύτεροι. Είναι καλό για μας, αλλά ξέρουμε ότι χρειάζεται να βελτιώσουμε τον αγωνιστικό ρυθμό και τον κατατακτήριο
».
Και πρόσθεσε: «Αυτή τη φορά δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι για να ανταγωνιστούμε με τη Red Bull, οπότε πρέπει να είμαστε ρεαλιστές γι’ αυτό που καταφέραμε. Είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα, αλλά συνολικά πρέπει να πιέσουμε και να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το μονοθέσιο, όπως είδαμε σε αυτόν τον αγώνα».
Ο Αλόνσο αποκάλυψε ότι μπήκε στον αγώνα πιστεύοντας πως οτιδήποτε περισσότερο από την τρίτη θέση ήταν απίθανο: «Η τρίτη θέση ήταν αυτή που μας άξιζε. Ήμασταν τρίτοι στις ελεύθερες δοκιμές, στο Q1, το Q2 και το Q3, οπότε περιμέναμε ίδιο αποτέλεσμα. Το μονοθέσιο είχε καλή εκκίνηση και έφτασα πρώτος στην πρώτη στροφή και παραλίγο να προσπεράσω και τις δύο Red Bull, αλλά στο τέλος δεν ήταν δυνατό, αρκούσε μόνο στο να βρεθώ δεύτερος».
Ο πιλότος της Ferrari είπε ακόμη: «Προσπάθησα να μπω στα πιτ για να εξασφαλίσω τη δεύτερη θέση και μετά ο Μαρκ έκανε ένα εκπληκτικό κομμάτι, 40 γύρους με τη μαλακή γόμα ελαστικών χωρίς κανένα πρόβλημα, αυτό ίσως μας εξέπληξε και δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι για να κάνουμε τη στρατηγική μας να δουλέψει. Όταν έχεις το πλεονέκτημα στο ρυθμό που είχε η Red Bull, τότε κάθε στρατηγική λειτουργεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια