FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Alonso για την κορυφη των οδηγων...

Ο Φερνάντο Αλόνσο ανακηρύχτηκε ως καλύτερος οδηγός F1 για το 2010 σε σχετική ψηφοφορία που διενήργησε το βρετανικό περιοδικό Autosport ανάμεσα στους αγ. διευθυντές των ομάδων. Οι 12 αγ. διευθυντές είχαν στη διάθεσή τους ψήφους όπως η βαθμολογία της δεκάδας. Έτσι έδωσαν στις 10 προτιμήσεις τους βαθμούς (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1).
Ως νικητής της σχετικής ψηφοφορίας αναδείχτηκε ο οδηγός που οι αγωνιστικοί διευθυντές θεωρούν ότι είχε την καλύτερη απόδοση φέτος ολόκληρη τη χρονιά.
Το παράδοξο είναι ότι ο Αλόνσο έκλεισε άσχημα τη χρονιά χάνοντας τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα από το Σεμπάστιαν Φέτελ. Παραταύτα ο Ισπανός σημείωσε 5 νίκες με τα χρώματα της Ferrari: «Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος που η πλειοψηφία των αγ. διευθυντών με ανέδειξε ως καλύτερο οδηγό της χρονιάς» σημείωσε ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.
Από την πλευρά του ο αγ. διευθ. της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι πρόσθεσε: «Είμαι ευχαριστημένος και περήφανος που ο Φερνάντο πήρε αυτή την τιμητική διάκριση ως επιστέγασμα μιας φανταστικής χρονιάς. Πέρα από το ταλέντο του είναι τιμή για μας εδώ στη Ferrari να δουλεύουμε με τέτοιο άνθρωπο». Ο Φέτελ που είχε πάρει πέρυσι αυτή τη διάκριση φέτος, παρότι πρωταθλητής περιορίστηκε στη 2η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια