FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ο Pastor Maldonado στη Williams το 2011

Ο Pastor Maldonado θα αγωνίζεται με τη Williams στη Formula 1 το 2011, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ομάδα του Grove. Ο οδηγός από τη Βενεζουέλα, πρωταθλητής του GP2, συνοδεύεται από υψηλές χορηγίες και θα αντικαταστήσει τον Γερμανό Nico Hulkenberg.
Η Williams έχει από καιρό ανακοινώσει ότι στο άλλο κόκπιτ θα βρίσκεται ο Rubens Barrichello, ενώ τη θέση του δοκιμαστή θα διατηρήσει ο Valtteri Bottas. Ο Pastor Maldonado, που κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος GP2 φέτος με επτά νίκες, έκανε δοκιμές με τη Williams (και με την Hispania) στο Abu Dhabi.
Ο Sir Frank Williams δήλωσε: "Παρατήρησα για πρώτη φορά τον Pastor το 2007, όταν οδήγησε εξαιρετικά στο Μονακό. Από τότε μας θύμιζε τακτικά το αναμφισβήτητο ταλέντο του με ορισμένες περίτεχνες νίκες, ειδικά στο φετινό πρωτάθλημα του GP2, πετυχαίνοντας ένα πρωτόγνωρο ρεκόρ έξι διαδοχικών νικών. Φυσικά τον γνωρίζουμε ήδη από τις μέρες που πέρασε μαζί μας στις δοκιμές του Abu Dhabi, αλλά ευελπιστούμε ότι θα εξελίξουμε περαιτέρω το ταλέντο του το χειμώνα και ότι η συνεργασία μας θα αποδόσει καρπούς του χρόνου".
Η Βενεζουέλα έχει εκπροσωπηθεί στη Formula 1 από τον Ettore Chimeri που συμμετείχε σε ένα Grand Prix (Αργεντινή 1960) και κυρίως από τον Johnny Cecotto που αγωνίστηκε το 1983 και 1984 με τις ομάδες Theodore και Toleman.
"Το 2011 θα είναι η πρώτη χρονιά μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια που θα υπάρχει ένας οδηγός από τη Βενεζουέλα στη Formula 1, συνεπώς θα προσπαθήσω να πετύχω ορισμένα καλά αποτελέσματα για να ανταποδώσω την υποστήριξη που μου πρόσφερε η χώρα μου για να κερδίσω αυτή τη θέση σήμερα", είπε ο Pastor Maldonado.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια