FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ο Luca Badoer εφυγε απο τη Ferrari

Ο επί 13 χρόνια δοκιμαστής της Ferrari, Luca Badoer, αποχαιρέτησε τη Scuderia στο Bologna Motor Show, κάνοντας μια επίδειξη με το περυσινό μονοθέσιο, την F60.
O 39χρονος Ιταλός κατέχει δυστυχώς το αρνητικό ρεκόρ των περισσότερων εκκινήσεων σε Grand Prix (50) της Formula 1 χωρίς να έχει σημειώσει ούτε ένα βαθμό. Το 1992 είχε ανακηρυχθεί πρωταθλητής στη Formula 3000 και την επόμενη χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 με την BMS Lola της Scuderia Italia. To 1994 έγινε δοκιμαστής της Minardi και κατάφερε να προαχθεί στο αγωνιστικό cockpit της ιταλικής ομάδας την επόμενη χρονιά. Το 1996 μετέβη στην Forti η οποία όμως χρεωκόπησε στο μέσο της σεζόν...
Έπειτα από μια σεζόν στο FIA GT, το 1998 ο Badoer έγινε δοκιμαστής της Ferrari και παράλληλα βρήκε για το 1999 μια θέση στη Minardi, διεξάγοντας την τελευταία πλήρη σεζόν του στην F1. Μάλιστα, στο επεισοδιακό Ευρωπαϊκό GP του 1999, βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την 4η θέση, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω αστοχίας κιβωτίου 13 γύρους πριν την καρό σημαία, ξεσπώντας σε δάκρυα.
Μέχρι πέρυσι, ο Badoer ήταν ο βασικός δοκιμαστής της Ferrari, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στα χρυσά χρόνια κυριαρχίας της ιταλικής ομάδας, αφού διεξήγαγε μεγάλο μέρος των δοκιμών εξέλιξης που βοήθησαν τη Scuderia να παραμείνει στην κορυφή της Formula 1 για μια 5ετία, χωρίς διακοπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια