FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Το σκεφτεται η Honda για επιστροφη

Δύο χρόνια μετά την αιφνίδια αποχώρησή της από τη Formula 1, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, η Honda εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής στο σπορ το 2013! Αυτή τη φορά, όμως, όχι με τη δημιουργία δικής της ομάδας, αλλά με την κατασκευή και προμήθεια κινητήρων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Sport, Jean Francois Caubet, υποστηρίζει ότι οι Ιάπωνες θέλουν να ανέβουν στο "τρένο" της τεχνολογικής εξέλιξης που θα προσφέρει στις αυτοκινητοβιομηχανίες η υιοθέτηση, από το 2013, του κινητήρα 1.6 Turbo (μαζί με μια σειρά νέων συστημάτων ανάκτησης ενέργειας) για τα μονοθέσια της F1.
Το ίδιο θα κάνει και η Renault την προσεχή τριετία, μιας και η γαλλική εταιρεία πούλησε πια και το τελευταίο της ποσοστό από την πρώην Renault F1. Επίσης, ο νέος κινητήρας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και της Volkswagen, αλλά ο J.F. Caubet λέει ότι η γερμανική εταιρεία "διστάζει" ακόμα να μπει στη Formula 1.
"Ο κινητήρας του 2013 εξισορροπεί τον ανταγωνισμό" είπε ο Γάλλος. "Υπάρχουν τεχνολογικές καινοτομίες και ο ανταγωνισμός είναι απόλυτα ανοιχτός. Υπάρχουν ακριβείς κανονισμοί για το κόστος, τα υλικά, τον αριθμό κινητήρων για όλη τη χρονιά και για το ρυθμό περιστροφής του κινητήρα. Τεχνολογικά έχουμε πολύ μεγάλη ελευθερία. Όλοι ξεκινούν από λευκό χαρτί και ας κερδίσει ο καλύτερος".
Ο Jean Francois Caubet κατέληξε: "Με εκπλήσσει το ενδιαφέρον των Ιαπώνων για το νέο κινητήρα, αλλά φυσικά ο περιορισμός του κόστους μπορεί να άλλαξε τη στάση τους. Οι Ευρωπαίοι έχουν αποκτήσει ένα προβάδισμα, οι τεχνολογίες είναι καινούριες, φαντάζομαι ότι [οι Ιάπωνες] δεν έχουν την πολυτέλεια να λείπουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια