FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Και εγενετο η Lotus Renault GP!

Το Group Lotus αύξησε την εμπλοκή του με τη Formula 1 και όπως ανακοινώθηκε σήμερα, έγινε ονομαστικός χορηγός και βασικός μέτοχος της μετονομασμένης Lotus Renault GP! Η Renault άλλαξε τη στρατηγική της πουλώντας αρχικά μέρος των μετοχών της στην εταιρεία Genii Capital, ενώ υπό τις τελευταίες εξελίξεις, έγινε γνωστό ότι πούλησε σχεδόν όλο το μερίδιό της, εστιάζοντας κυρίως στην κατασκευή και προμήθεια κινητήρων.
Η κίνηση αυτή επέτρεψε στην εταιρεία από το Λουξεμβούργο να πουλήσει ένα δικό της κομμάτι στο Group Lotus, κίνηση η οποία οδήγησε στην μετονομασία της ομάδας και την παρουσίαση ενός νέου χρωματισμού στο μονοθέσιο, το οποίο επιστρέφει στο μαύρο-χρυσό το 2011. Η συνεργασία των δύο πλευρών θα τρέχει ως το 2017, με την προμήθεια κινητήρων από πλευράς Renault να είναι εξασφαλισμένη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η στρατηγική αυτή συνεργασία αναφέρεται ως «η πλήρης επιστροφή της κατασκευάστριας Lotus στο άθλημα, με την υποστήριξη της μαμάς εταιρείας Proton», ενώ τονίζεται ακόμα: «Είμαστε η Lotus και επιστρέψαμε».
Βέβαια, μην ξεχνάμε και την ύπαρξη της Team Lotus του Τόνι Φερνάντες, με την ομάδα να έχει εξασφαλίσει επίσης τους κινητήρες της Renault για την ερχόμενη σαιζόν, ενώ έχει ήδη προαναγγελθεί ο μαυροχρυσός χρωματισμός των μονοθεσίων που θα οδηγούν οι Χέικι Κοβαλάινεν και Γιάρνο Τρούλι! Μπέρδεμα; Ίσως, αλλά απομένει να δούμε τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα από δω και πέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια