FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Κανει διαιτα ο Alonso...

Ο Ισπανός δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται ήδη σε αυστηρή δίαιτα προσπαθώντας να χάσει βάρος ώστε να μειώσει την υστέρηση που έχει σ’ αυτό τον τομέα από τον Φελίπε Μάσα.
Παρότι στους τεχνικούς κανονισμούς της F1 για το 2011 προβλέπεται περαιτέρω αύξηση του ελάχιστου βάρους των μονοθεσίων συμπεριλαμβανομένου του οδηγού στα 640kg η επάνοδος του KERS έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε μηχανικούς και οδηγούς.
Αυτό γιατί η εγκατάσταση του KERS θα υποχρεώσει τις ομάδες να αφαιρέσουν αντίστοιχου βάρους έρμα με αποτέλεσμα όσο απομένει να είναι καθοριστικής σημασίας.
Το έρμα πρέπει να τοποθετείται όσο πιο χαμηλά γίνεται ώστε να παραμένει αντίστοιχα χαμηλά και το κέντρο βάρους του μονοθεσίου. Ένας βαρύς οδηγός το 2011 θα έχει σοβαρό μειονέκτημα. Ήδη εκτός από τον Αλόνσο ο πολύπειρος Ρούμπενς Μπαρικέλο έχει μπει σε διαδικασία δίαιτας. Ο Αλόνσο ζυγίζει σήμερα 68kg και στόχος του είναι να φτάσει τα 65 πριν το ξεκίνημα της σεζόν στο Μπαχρέιν το Μάρτιο.
Ο 29χρονος δήλωσε σχετικά: «Οι φίλαθλοι πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι θα είμαι πιο αδύνατος. Με την επιστροφή του KERS ξαναγίνεται σημαντικό έστω και ένα κιλό να μπορεί ο οδηγός να χάσει. Θα χάσω λοιπόν βάρος σε συνδυασμό με βελτίωση της αθλητικής μου προετοιμασίας για το πιο μεγάλο πρωτάθλημα στην ιστορία του θεσμού. Είναι απολύτως απαραίτητο να παραμείνω σε τέλεια κατάσταση για 10 μήνες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια