FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Νεες πιστες F1 την επομενη 3ετια...

Η προσπάθεια για Grand Prix της Formula 1 στους δρόμους της Ρώμης δεν έχει την υποστήριξη ούτε της Ferrari ούτε των κατοίκων της ιταλικής πρωτεύουσας, αλλά ο Maurizio Flammini –ο επικεφαλής της διοργάνωσης- υποστηρίζει ότι όλα θα είναι έτοιμα για το 2013. Η Ferrari έχει εκφράσει την άποψή της να μην υπάρχουν περισσότερα από ένα Grand Prix σε κάθε χώρα και υποστηρίζει το Ιταλικό GP της Monza. Επιπλέον, πολλές μη ευρωπαϊκές χώρες πιέζουν να μπουν στο πρόγραμμα της Formula 1, έχοντας μεγαλύτερο "πορτοφόλι" από τους οργανωτές των αγώνων της Ευρώπης.
"Περιμένω ότι ο πρώτος αγώνας [στη Ρώμη] θα γίνει το 2013" είπε ο Maurizio Flammini. "Το πλάνο πρέπει να εγκριθεί από τις ιταλικές αρχές και αυτό απαιτεί τουλάχιστον εξήντα μέρες. Αν είχε εγκριθεί πριν το τέλος της φετινής χρονιάς, θα ήμασταν έτοιμοι και για το 2012.
Όμως όλα θα είναι έτοιμα για το 2013 και το τσίρκο της F1 είναι έτοιμο να μας υποδεχθεί. Πριν λίγες μέρες μίλησα με τον (σ.σ.: εμπορικό διευθυντή της F1) Bernie Ecclestone και μου ζήτησε να προχωρήσω. Όταν ετοιμαστούμε, θα υπογράψουμε την τελική συμφωνία.
Υπογράψαμε διετές προσύμφωνο. Ο Ecclestone μας βοηθάει, αλλά ανησυχεί για την καθυστέρηση. Ο ανταγωνισμός είναι τρομακτικός, υπάρχουν τουλάχιστον άλλες 30 πίστες που πιέζουν να μπουν στο πρόγραμμα. Αν δεν βιαστούμε θα χάσουμε αυτή την ευκαιρία", κατέληξε ο Ιταλός.
Ταϊλάνδη, Βιετνάμ και Ουκρανία
Σχετικά με τις χώρες που φιλοδοξούν να μπουν στο πρόγραμμα της Formula 1 στο εγγύς μέλλον -πέραν της Ινδίας, των Η.Π.Α και της Ρωσίας που έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους για τα τρία επόμενα έτη αντίστοιχα-, τελευταία προέκυψε έντονο ενδιαφέρον από την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.
Η οικογένεια Yoovidhya της Ταϊλάνδης κατέχει το 51% της Red Bull (έναντι 49% του Dietrich Mateschitz) και διαθέτει μεγάλο ποσοστό της αντιπροσωπείας της Ferrari στη χώρα. Μάλιστα, πρόσφατα ο Mark Webber οδήγησε το μονοθέσιο της RBR στους δρόμους της Bangkok, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 84α γενέθλια του βασιλιά.
Στο Βιετνάμ, είναι ο πρωθυπουργός Nguyen Tan Dung εκείνος που εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας πίστας της Formula 1, στο παραλιακό θέρετρο Nha Trang. Η χώρα προσπαθεί να προσελκύσει εκ νέου ξένους επενδυτές, έπειτα από τα προβλήματα στις εξαγωγές της που προκλήθηκαν από την παγκόσμια οικονομική ύφεση.
Ο Αυστριακός Hans Geist, που αναδιαμόρφωσε την πίστα της χώρας του, είναι εκείνος που πρότεινε την κατασκευή της πίστας στον Βιετναμέζο πρωθυπουργό. Ο χώρος υπάρχει, σε μια παλιά αεροπορική βάση, ενώ το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 150 εκατ. δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια