FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Βαλενθια και ηρθε η ωρα του Alonso...

Μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του και υποστηρικτές της Ferrari που βρέθηκαν στις εξέδρες της πίστας, ο Φερνάντο Αλόνσο σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της 2ης ημέρας των δοκιμών στην ισπανική πόλη. Ο πιλότος της Σκουντερία σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1’13’’307, συμπληρώνοντας πάνω από 100 γύρους με την F150. Το κόκκινο μονοθέσιο θα… παραλάβει την Πέμπτη, που είναι και η τελευταία ημέρα, ο Φελίπε Μάσα.
Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο χθεσινός πρώτος, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος ήταν τρία δέκατα μακριά από τον Αλόνσο, κάνοντας μόλις 43 γύρους με την RB7, καθώς από τα μισά της ημέρας και μετά παρέδωσε τη σκυτάλη στον Μαρκ Γουέμπερ. Ωστόσο, ο Αυστραλός δεν μπόρεσε να γράψει πάνω από 16 γύρους, αφού δεν βγήκε στην πίστα, παρά μόνο με 40 λεπτά να απομένουν.
Τρίτος ταχύτερος ήταν ο Πολ Ντι Ρέστα με την περσινή Force India, ενώ ακολούθησε ο Λιούις Χάμιλτον με μια… ενδιάμεση McLaren, με τον Βρετανό να κάνει ντεμπούτο για φέτος, φωνάζοντας μάλιστα από ευτυχία την ώρα που έβγαινε στην πίστα. Την πεντάδα έκλεισε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα με την R31, την οποία οδήγησε για πρώτη φορά.
Πρώτη εμφάνιση είχαμε για τη νέα Lotus, με τον Χέικι Κοβαλάινεν να οδηγεί την T128 για πρώτη φορά, αλλά ένα πρόβλημα στα υδραυλικά του μονοθεσίου να αναγκάζει την ομάδα να το αποσύρει και να στέλνει το προβληματικό κομμάτι πίσω στο εργοστάσιο για να διαπιστωθεί το τι συμβαίνει. Τέσσερις διακοπές είχαμε συνολικά την Τετάρτη, με… δράστες τους Ρούμπενς Μπαρικέλο, Πολ Ντι Ρέστα, Νίκο Ρόζμπεργκ και Σεμπαστιέν Μπουεμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια