FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ιταλικο αιμα στα Καρτ..

Δύο μέρες δοκιμών στην Ιταλία, μαζί με την εργοστασιακή ομάδα που θα τον υποστηρίζει, είναι το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για τον Άγγελο Σταθακόπουλο και την αγωνιστική χρονιά του 2011. Μετά τη συμμετοχή του στο 1ο International Grand Prix Trophy τα πράγματα πήραν νέα τροπή κι έτσι ο Σταθακόπουλος βρίσκεται μπροστά στην έναρξη μιας ακόμα ενδιαφέρουσας και απαιτητικής χρονιάς αποζητώντας, όπως πάντα τη μεγαλύτερη δυνατή πρόκληση και το δυνατότερο ανταγωνισμό. Συμμετέχοντας στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Kart Grand Prix θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο 2ο International Grand Prix Trophy, στο τέλος της χρονιάς. Την επόμενη κιόλας μέρα από τη συμμετοχή του τον περασμένο Οκτώβριο στο 1ο International Grand Prix Trophy, άρχισαν οι συζητήσεις για ενδεχόμενη συμμετοχή του το 2011 στη νέα και πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία. Η πρόκληση μεγάλη, η βοήθεια από την εργοστασιακή ομάδα της Spirit και την ομάδα Rubicone Corse Kfr σημαντική κι έτσι η απόφαση έδειχνε εύκολη για τον Έλληνα οδηγό. Εξασφαλίζοντας για 5η συνεχόμενη χρονιά και 6η συνολικά, την υποστήριξη της Superfast Ferries και ξεκινώντας συζητήσεις για υποστήριξη με πολύ μεγάλες εταιρείες στη χώρα μας, η απόφαση πάρθηκε! Με ενιαίο κινητήρα BMB, σασί από τη Spirit, τεχνική υποστήριξη από τη Rubicone Corse Kfr, μεγάλο υποστηρικτή τη Superfast Ferries και σε αναμονή άλλων υποστηρικτών, ο Σταθακόπουλος θα κάνει αυτό που έχει δείξει και τις προηγούμενες χρονιές, θα διεκδικήσει νίκες και βάθρα στις πίστες της Ιταλίας, εκεί που ο συναγωνισμός είναι έντονος και η διάκριση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα.
"Παρότι είναι η 10η χρονιά, συνολικά, που ασχολούμαι με τους αγώνες kart, αισθάνομαι πραγματικά σαν να περιμένω την πρώτη φορά που θα οδηγήσω kart. Είναι τόσο μεγάλη η πρόκληση και ακόμα μεγαλύτερη η διάθεση μου, που δεν περιγράφεται η ανυπομονησία μου για τις πρώτες δοκιμές και φυσικά τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Έχοντας εξασφαλίσει τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις συνεργασίες που θα μου επιτρέψουν να διεκδικήσω διακρίσεις, θα ξεκινήσω τη χρονιά με ένα διήμερο δοκιμών, στις 5,6 Φεβρουαρίου. Θα βρεθώ σε πίστα που έχουν γίνει αγώνες της κατηγορίας Kart Grand Prix κι έτσι θα μπορέσω να συγκρίνω τους χρόνους μου, έστω και σε διαφορετική εποχή με πολύ διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Ομολογώ ότι δεν περίμενα να ενθουσιαστώ τόσο πολύ τον Οκτώβριο, όταν δέχθηκα την πρόσκληση να συμμετέχω στο 1ο International Grand Prix Trophy. Όμως ο δυνατός και αξιόπιστος κινητήρας της BMB, το επίπεδο της διοργάνωσης της Birel, οι εξαιρετικά δυνατές συμμετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο και η δυνατότητα επιλογής σασί, με έπεισαν ότι η συμμετοχή μου στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Kart Grand Prix του 2011 ήταν κάτι που θα άξιζε να προσπαθήσω.

Η πρόταση της Spirit-Rubicone Corse Kfr για τον εξοπλισμό και την υποστήριξη ήταν δελεαστική. Όταν όμως εξασφάλισα και πάλι, την υποστήριξη της Superfast Ferries όλα πήραν το δρόμο τους. Βρίσκομαι ακόμα σε συζητήσεις με πιθανούς υποστηρικτές και εφόσον υπάρχει θετική εξέλιξη θα μπορέσω να συμμετέχω σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος και να διεκδικήσω μια καλή θέση στην τελική βαθμολογία. Φυσικά, θα πρέπει η πρόταση της Spirit-Rubicone Corse Kfr να επικυρωθεί, κάτι που θα συμβεί ανάλογα με τις επιδόσεις μου στο διήμερο των δοκιμών, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Φεβρουαρίου. Το 2010 είχα την τύχη να συμμετέχω στον Παγκόσμιο Τελικό κατόπιν πρόσκλησης, το 2011 θα πρέπει να εξασφαλίσω τη συμμετοχή με τα αποτελέσματα μου. Όσο πιο δύσκολα, τόσο καλύτερα, με την κατάλληλη υποστήριξη όμως, είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρω!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια