FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Στο Βερολινο η MP4-26! (vid & pics)

Στο Βερολίνο παρουσιάστηκε η MP4-26, με τους Λιούις Χάμιλτον, Τζένσον Μπάτον να… συναρμολογούν το μονοθέσιο με τη βοήθεια νικητών διαγωνισμού της Vodafone. Έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο δήλωσε ο Χάμιλτον.
Το νέο της μονοθέσιο παρουσίασε σήμερα η McLaren Mercedes. Αυτό έγινε με μια ξεχωριστή εκδήλωση, που έλαβε χώρα στη Ποτσντάμερ Πλατζ, τη διάσημη πλατεία, που εφάπτεται στο παλιό Τείχος του Βερολίνου. Το αξιοσημείωτο της παρουσίασης είναι ότι το μονοθέσιο… συναρμολογήθηκε από τους Τζένσον Μπάτον και Λιούις Χάμιλτον, οι οποίοι είχαν τη βοήθεια δεκάδων νικητών διαγωνισμού της Vodafone. Από εκεί και πέρα, το νέο μονοθέσιο διαθέτει μία σειρά αεροδυναμικών χαρακτηριστικών, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να αξιοποιούν τους νέους κανονισμούς, με τους οποίους περιορίζεται αισθητά η ποσότητα της κάθετης δύναμης, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω του κάτω μέρους ενός μονοθεσίου.
Στα αεροδυναμικά αυτά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται κυρίως τα ξεχωριστά πλευρικά βοηθήματα σχήματος U – με τα οποία διοχετεύεται αέρας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο πίσω μέρος του μονοθεσίου – και ένα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο σύστημα οπίσθιας αεροτομής, το οποίο εξελίχθηκε για το 2011, ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες του μονοθεσίου για προσπέραση.
Στο εσωτερικό του μονοθεσίου βρίσκεται το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό υβριδικό σύστημα. Η Vodafone McLaren Mercedes, από κοινού με τη Mercedes-Benz High Performance Engines, συνεργάτη της σε θέματα κινητήρων, έγινε η πρώτη ομάδα της Formula 1 που κατέκτησε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, χρησιμοποιώντας υβριδική διάταξη το 2009, και αναμένεται ότι το νέο αυτό σύστημα θα βελτιώσει την αγωνιστική επίδοση της ομάδας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Χάμιλτον πήρε πρώτος το λόγο και δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο φέτος. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που τόσο πολλοί φίλοι της ομάδας αψήφησαν το κρύο του Βερολίνου για να παρακολουθήσουν τη σημερινή εκδήλωση. Ελπίζω πως όλοι έμειναν ευχαριστημένοι: πιστεύω ότι ο κόσμος συμμετείχε σε μία μοναδική αποκάλυψη του μονοθεσίου για το 2011, με τρόπο που δεν ξανάγινε ποτέ στο παρελθόν.
Ευελπιστώ ότι το μονοθέσιο θα αποδειχθεί εξίσου καινοτόμο, όταν το οδηγήσουμε στην πίστα την επόμενη εβδομάδα. Ξεκινώ το 2011 με μία ήρεμη, αλλά αποφασισμένη ψυχική κατάσταση. Έχω ολοκληρώσει πλήρως τη χειμερινή μου σωματική προετοιμασία και, εν πολλοίς, νιώθω όσο φορμαρισμένος, συγκεντρωμένος και ανανεωμένος όσο ήμουν πριν από την πρώτη μου σεζόν στη Formula 1 το 2007.

Αφού πέρασα τις τελευταίες εβδομάδες μιλώντας με τους σχεδιαστές και μηχανικούς της εταιρίας μας, νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που μαζί δημιουργήσαμε ένα μονοθέσιο, το οποίο και πάλι θα μας δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση. Πρόκειται για την πέμπτη μου σεζόν στη Formula 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια