FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ο Vettel κυριαρχησε στη Βαρκελωνη

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο ταχύτερος όλων στην εναρκτήρια ημέρα των τρίτων χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης. Το πρωινό πρόγραμμα διεξήχθη με βρεγμένη πίστα λόγω της βροχής που έπεφτε ως τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ το απόγευμα οι ομάδες αναλώθηκαν σε πολλούς συνεχόμενους γύρους. Πίσω από τον πιλότο της Red Bull ήταν ο τοπικός ήρωας Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος συμπλήρωσε 101 γύρους με την F150th Italia, έναντι μόλις 37 του Γερμανού.
Η διαφορά τους ήταν λίγο πάνω από ένα δευτερόλεπτο, αλλά αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι ο Φέτελ χρησιμοποίησε τη σούπερ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, που του επέτρεψαν να κάνει συνεχόμενους γρήγορους γύρους προς το τέλος της ημέρας.
Toro Rosso και Sauber κατατάχθηκαν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα με Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι και Καμούι Κομπαγιάσι, με τους δύο οδηγούς να προκαλούν την εμφάνιση κόκκινων σημαιών, αφού ο πρώτος είχε μια έξοδο στην στροφή 4, ενώ ο Ιάπωνας έφτασε το μονοθέσιό του στα… όρια, τελειώνοντας όλα τα καύσιμα!
Μια ακόμα ήρεμη μέρα είχε η McLaren, με τον Τζένσον Μπάτον να μην εμφανίζεται σχεδόν όλο το απόγευμα έχοντας σημειώσει τον πέμπτο χρόνο. Πολλές ώρες στα πιτς πέρασε και ο Πολ Ντι Ρέστα, ο οποίος κατάφερε να φέρει την Force India στην έκτη θέση.
Προβλήματα αντιμετώπισε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο οποίος χρειάστηκε να αλλάξει προληπτικά κινητήρα στην FW33, ενώ ο Μίκαελ Σουμάχερ μπορεί να έκανε μόλις τον όγδοο χρόνο, αλλά πέρασε όλο το απόγευμα κάνοντας προσομοίωση αγώνα, με την Mercedes να καλύπτει 63 γύρους με γρήγορα πιτ στοπ ενδιάμεσα, σε εκείνη την περίοδο, από τους συνολικά 90 της ημέρας.
Την πρώτη της εμφάνιση στην πίστα έκανε η HRT, με τον Ναρέιν Καρθικέγιαν να σημειώνει τον ένατο χρόνο της ημέρας, καλύπτοντας 116 γύρους με την F110. Τριψήφιο νούμερο γύρων και για τον Ζερόμ Ντ’Αμπρόσιο με την Virgin (116). Προβλήματα είχε η Renault με το σύστημα KERS, κάτι που ανάγκασε τον Βιτάλι Πετρόφ να παραμείνει για αρκετή ώρα στα πιτς κι ενώ νωρίτερα ο Νικ Χάιντφελντ είχε κάνει απλά προπόνηση στα πιτ στοπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια