FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

F1: H νεα δυνατη...VHM04

Η Force India επέλεξε το διαδίκτυο για να παρουσιάσει το νέο της όπλο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα F1. Η VJM04 είναι το τέταρτο μονοθέσιο στα αντίστοιχα χρόνια για την ομάδα του Σίλβερστοουν στο θεσμό.
Με το νέο μονοθέσιο η Force India και ο Ινδός πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Vijay Mallya, ευελπιστούν ότι θα παρουσιαστούν πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με πέρυσι, ξεπερνώντας την έβδομη θέση στο πρωτάθλημα. Σε αυτή την προσπάθεια σύμμαχοι τους θα είναι οι δύο πιλότοι της ομάδας ο Γερμανός Αντριαν Σούτιλ και ο 25χρονος Πολ ντι Ρέστα. Ο τελευταίος, πρώην πρωταθλητής DTM είναι ο τρίτος Βρετανός που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Φόρμουλα 1, μετά τους Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον, αντίστοιχα.
Η VJM04 είναι το πρώτο μονοθέσιο που κατασκευάζεται υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Αντριου Γκριν, ο οποίος αντικατέστησε τον αποχωρήσαντα Μαρκ Σμιθ. Το νέο μονοθέσιο χαρακτηρίζεται από τη διπλή εισαγωγή αέρα πάνω από το κεφάλι του οδηγού, το ανασηκωμένο και πλατύ εμπρός ρύγχος αλλά και την περίπλοκη εμπρός πτέρυγα.
Η VJM04 θα χρησιμοποιεί τους κινητήρες και το KERS της Mercedes Benz ενώ θα υδραυλικά συστήματα και τα κιβώτια ταχυτήτων θα προέρχονται από τη McLaren.
Το νέο μονοθέσιο αναμένεται να πραγματοποιήσει τους πρώτους του γύρους σε πίστα στην Χερέθ στις 10 του μήνα. Με τη VJM04 ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις των μονοθεσίων των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Επόμενo βήμα είναι οι δοκιμές στην Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια