FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Καποιοι στην F1 δεν εκτιμουν το δωρο Θεου...

Τις τελευταίες μέρες διεξάγεται μια μεγάλη συζήτηση όσον αφορά στην επιλογή του Ρόμπερτ Κουμπίτσα να αγωνιστεί σε αγώνα ράλι την προηγούμενη Κυριακή.
Ευθύνες υπάρχουν σίγουρα και στη Renault που επέτρεψε τη συμμετοχή του 26χρονου Πολωνού. Η ιστορία ξεκίνησε απ’ την ημέρα που συμφώνησαν οι δυο πλευρές να συνεργαστούν. Ο Κουμπίτσα έθεσε ως όρο στο συμβόλαιό του να μπορεί να συμμετέχει σε αγώνες ράλι όταν θέλει. Η ομάδα της Renault που τότε βρίσκονταν σε πολύ δύσκολη θέση το αποδέχτηκε.
Χτες το βράδυ στη Χερέθ ο αγ. διευθ. Έρικ Μπουλιέ υπεραμύνθηκε αυτής της επιλογής: «Είμαι άνθρωπος των αγώνων και γνωρίζω τον Κουμπίτσα για έξι χρόνια. Είναι αγωνιστής. Μοιάζει με αγριόγατα. Αν τον κλείσεις σε κλουβί θα τρελαθεί. Οπότε γιατί να το κάνουμε; Λατρεύει τα καρτ, τα ράλι, τη F1. Ήταν εξαιρετικά άτυχος και λυπόμαστε που βρίσκεται στο νοσοκομείο αλλά πριν φτάσει στη συγκεκριμένη στροφή του αγώνα ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο» κατέληξε ο Γάλλος μηχανικός.
Αν ο Κουμπίτσα βρισκόταν καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης θα υπήρχε μια δικαιολογία ότι «χαρμάνιασε» ο άνθρωπος και ήθελε να κάνει το κέφι του. Ειδικά όμως αυτή την περίοδο λίγο πριν το ξεκίνημα της αγ. σεζόν κατά την άποψή μας δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ο Κουμπίτσα την προηγούμενη βδομάδα ήταν ο ταχύτερος στις δοκιμές εξέλιξης της Βαλένθια και γνώριζε πολύ καλά ότι τις επόμενες βδομάδες και μέχρι το ξεκίνημα της σεζόν το πρόγραμμά του ήταν γεμάτο.
Το να πιέσει το χρόνο για να πάει Κυριακάτικα να αγωνιστεί σε ράλι ήταν ανώριμο από μέρους του κατά την άποψή μας. Ας καθόταν σπίτι να ξεκουραστεί, ας δούλευε τη φυσική του κατάσταση, ας πήγαινε στο εργοστάσιο της ομάδας να εξασκηθεί στον προσομοιωτή.
Γενικά ας έμενε συγκεντρωμένος στην δουλειά του. Η Renault φέτος έχτισε όλο το μονοθέσιο και την ομάδα γύρω από τον Πολωνό. Σ’ αυτόν στήριζαν τις περισσότερες ελπίδες τους για ένα καλό αποτέλεσμα και γιατί όχι κάποιες νίκες. Κακά τα ψέματα ο μόνος λόγος που παρέμεινε ο Πετρόφ είναι οι χορηγοί του.
Έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία απ’ την εποχή που μεσουρανούσε ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ με προπονητή το Γιάννη Ιωαννίδη. Ο βουλευτής της ΝΔ σήμερα, είχε δεχτεί δριμύτατη κριτική γιατί απαγόρευε στο Γιώργο Σιγάλα να χρησιμοποιεί μηχανή. Ο μπασκετμπολίστας ήθελε να κυκλοφορεί με μια μεγάλου κυβισμού αμερικάνικη μηχανή και ο προπονητής του δεν τον άφηνε: «Παίξε τώρα που μπορείς μπάσκετ και μετά έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου να ανέβεις σ’ όσες μηχανές θέλεις» ήταν το επιχείρημά του. Ο Ιωαννίδης φοβόταν κάποιον τραυματισμό. Σήμερα ο Σιγάλας ανεβαίνει όσο και όποτε θέλει σε μηχανή χωρίς αυτό να έχει σημασία.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Κουμπίτσα. Ο Πολωνός έχει περάσει δύσκολα χρόνια για να φτάσει στην επιτυχία. Ξενιτεύτηκε, έφηβος ακόμη, στην Ιταλία για να μπορέσει να αγωνιστεί στα καρτ και να ξεχωρίσει. Φοβήθηκε να μην χάσει την δυνατότητά του να αγωνίζεται όταν σε τροχαίο ατύχημα χτύπησε το χέρι του το 2003. Ο θεός του χαρίστηκε το 2007 που βγήκε ανέπαφος από το εντυπωσιακό ατύχημα στο Μόντρεαλ, στο Καναδικό GP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια