FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Τριπλη αποκαλυψη: Red Bull, Mercedes GP, Toro Rosso

Φωτιά έχει πάρει η πίστα της Βαλένθια με τις ομάδες τη μια μετά την άλλη να παρουσιάζουν τα νέα τους μονοθέσια ενόψει του φετινού πρωταθλήματος. Σήμερα, άλλωστε, ξεκίνησε και επίσημα η σαιζόν, με την έναρξη των χειμερινών δοκιμών. Στην ισπανική πόλη η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Red Bull εμφάνισε την RB7, η Mercedes την W02 και η Toro Rosso την STR6, ενώ η Williams έδειξε μόνο το χρωματισμό των μονοθεσίων της.
Red Bull
Η RB7 θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία τη RB6 και αυτό τόνισαν όλοι κατά την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας. Ψηλότερο ρύγχος, ψηλότερο κάλυμμα κινητήρα και διαφορετικό κόνσεπτ στον σχεδιασμό της πίσω πτέρυγας, είναι μερικές από τις διαφορές στο φετινό σχέδιο του Άντριαν Νιούι. Πρώτος που θα οδηγήσει τη νέα Red Bull είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ θα ακολουθήσει ο Μαρκ Γουέμπερ.
Mercedes GP

Με στόχο μια επιτυχημένη σαιζόν και πολλές νίκες παρουσιάστηκε η W02 στο κοινό, η οποία είχε εμφανείς αλλαγές στα φίλτρα αέρα και στα πλαϊνά, συν φυσικά το ψηλότερο ρύγχος, όπως όλα τα μονοθέσια που έχουμε δει ως τώρα.
Επίσης, στο αμάξωμα προστέθηκε αρκετό πράσινο χρώμα, λόγω της συνεργασίας με την Petronas. Τόσο ο Μίκαελ Σουμάχερ, όσο και ο Νίκο Ρόζμπεργκ θα οδηγήσουν σήμερα την W02. Λίγο πριν την παρουσίαση, η γερμανική ομάδα είχε ανακοινώσει τη συνεργασία της με την Alianz.
Toro Rosso
Η τελευταία ομάδα της ημέρας που αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο ήταν η Toro Rosso, η οποία παρουσίασε την STR6 στη Βαλένθια. Είναι το δεύτερο μονοθέσιο που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από τη μικρή ιταλική ομάδα, αφού η συνεργασία με τη Red Bull τελείωσε.
Καμία έκπληξη στο σχεδιασμό όσον αφορά το ρύγχος, που ακολουθεί την… πεπατημένη των υπολοίπων. Σεμπαστιέν Μπουεμί και Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι περιμένουν πως και πώς να βρεθούν στο κόκπιτ.
Williams
Η Williams αποφάσισε να παρουσιάσει στην ιστοσελίδα της το χρωματισμό της FW33, η οποία θα βρεθεί αργότερα στην πίστα της Βαλένθια μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες. Ψηλότερο ρύγχος, «ανάγλυφα» πλαϊνά και αλλαγές στα φίλτρα αέρα τα σημεία που τραβούν την προσοχή, όπως φυσικά και το… navy μπλε χρώμα. Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο θα είναι ο πρώτος που θα την οδηγήσει και θα ακολουθήσει την Τετάρτη ο Πάστορ Μαλντονάντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια