FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Το Μπαχρειν στο στοχαστρο...λογω λαου..

Ενώ απομένουν 22 μέρες για την έναρξη του πρωταθλήματος της F1 στο Μπαχρέιν σύννεφα δείχνουν να σκιάζουν την έρημο. Η Αίγυπτος και όσα συνέβησαν εκεί αποτελούν πηγή έμπνευσης για αγανακτισμένους κατοίκους στο Μπαχρέιν οι οποίοι ζητούν πολιτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Με δήλωση του ο Ναμπίλ Ραχάμπ αντιπρόεδρος της ένωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαχρέιν τόνισε πως το GP της Formula1 θεωρείται από τους εξεγερμένους μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνουν γνωστή τη θέση τους. Ο Ραχάμπ απείλησε μάλιστα με αιματοχυσία μιλώντας στο Arabian Business: «Σίγουρα η F1 δε θα έχει ηρεμία φέτος. Θα υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι και θεατές και αν η κυβέρνηση αντιδράσει με βλακώδη τρόπο όπως χτες θα χυθεί αίμα».
Η ένταση έχει κορυφωθεί στο Μπαχρέιν μετά το θάνατο ενός διαδηλωτή στην κηδεία άλλου διαμαρτυρόμενου που έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής τη Δευτέρα. Μιλώντας σχετικά ο Μπέρνι Έκλεστον τόνισε: «Είναι προφανές ότι υπάρχει κίνδυνος. Αν αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα και να τύχουν της παγκόσμιας προσοχής εύκολα μπορεί να το πετύχουν. Αν προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στο grid στο Μπαχρέιν αυτό θα γίνει πρώτη είδηση σ’ όλο τον κόσμο».
Όσον αφορά την πιθανότητα να ακυρωθεί ο πρώτος αγώνας της χρονιάς στη F1, ο Έκλεστον τόνισε: «Δεν έχω ιδέα, είναι δύσκολο να γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει. Θα μιλήσω με τον βασιλιά, θα παρακολουθήσω τα γεγονότα και θα βασιστώ στην άποψη του για το τι είναι σωστό να κάνουμε» κατέληξε ο Έκλεστον. Ο διευθύνων σύμβουλος του Bahrain International Circuit, Σαλμάν μπιν Ίσα Αλ Καλίφα συμπλήρωσε: «Η ασφάλεια των εμπλεκόμενων αποτελεί προτεραιότητα. Έχουν επικεντρώσει την προσοχή μας στην διεξαγωγή μιας πετυχημένης πρεμιέρας για τη F1. Παρακολουθούμε με προσοχή την κατάσταση και θα αντιδράσουμε όπως ενδείκνυται στις εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια