FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Heinfield αντι Kubica στην Reanult

Ο Νικ Χάιντφελντ είναι και επίσημα ο αντικαταστάτης του Ρόμπερτ Κουμπίτσα στη Lotus Renault. Ο 33χρονος Γερμανός πιλότος υπέγραψε για ένα χρόνο με το Γάλλο κατασκευαστή για να καλύψει το κενό του Πολωνού, που τραυματίστηκε σοβαρά στο Ράλι Αντόρα, στη Γένοβα.
Ο Χάιντφελντ δοκιμάστηκε για μία βδομάδα στη Χερέθ και έπεισε την ομάδα. έτσι, θα αναλάβει πόστο πρώτου πιλότου, με τον Βιτάλι Πετρόφ να οδηγεί τη δεύτερη R31. Ο Γερμανός πιάνει δουλειά άμεσα, αφούτο Σάββατο θα τεστάρει το μονοθέσιο στη Βαρκελώνη.
Ο Χάιντφελντ είναι από τους πλέον έμπειρους και ικανούς πιλότους στη Formula 1. Έχει τρέξει σε 172 Γκραν Πρι, ενώ το 2002 αρκετοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν ότι ήταν εκείνος που άξιζε να πάει στη McLaren αντί του ομόσταβλού του στη Sauber, Κίμι Ράικονεν.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως πιλότος της Lotus Renault, σχολίασε: "Θα ήθελα να επιστρέψω στη Formula 1 κάτω από διαφορετικές συνθήκες, αλλά είμαι υπερήφανος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, αλλά εντυπωσιάστηκα απ΄ ότι έχω δει μέχρι στιγμής ως προς τις εγκαταστάσεις και την αφοσίωση των ανθρώπων στο Ένστοουν. Πραγματικά απόλαυσα τη δοκιμή της προηγούμενης εβδομάδας στη Χερέθ. Έχω καλή αίσθηση για το μονοθέσιο, το οποίο είναι αρκετά καινοτόμο. Έχω εξαιρετικά μεγάλο κίνητρο και ανυπομονώ για την έναρξη της σεζόν".
Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Renault, Ερίκ Μπουγιέ, υπογράμμισε: "Η ομάδα πέρασε δύο δύσκολες εβδομάδες και έπρεπε να αντιδράσουμε γρήγορα. Δώσαμε στον Νικ μια ευκαιρία στη Χερέθ την προηγούμενη εβδομάδα και πραγματικά μας εντυπωσίασε. Είναι γρήγορος, έμπειρος και πολύ δυνατός τεχνικά με την αντίληψή του για το μονοθέσιο. Πάντα λέγαμε ότι η προτεραιότητα ήταν να έχουμε έναν έμπειρο οδηγό στο μονοθέσιο και αισθανόμαστε ότι είναι ο ιδανικός άνθρωπος για τη θέση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια