FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Οχι στο ξεπουλημα λενε ιδιοκτητες της F1

Οι ιδιοκτήτες της Formula 1 ανακοίνωσαν ότι δεν σκοπεύουν να πουλήσουν το δημοφιλές αγώνισμα, μετά την επιβεβαίωση από μέρους της News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ και της ιταλικής Exor για μελέτη κοινής πρότασης με στόχο την εξαγορά της.
Η επενδυτική εταιρία CVC επιβεβαίωσε έτσι σε ανακοίνωσή της ότι έλαβε αίτημα των δύο παραπάνω εταιριών για εξαγορά της Formula 1, στο οποίο απήντησε ότι η Formula 1 είναι ιδιόκτητη και δεν πωλείται. «Ο διευθύνων σύμβουλος της News Corp. Τζέιμς Μέρντοχ μας ενημέρωσε ότι το αίτημα εξαγοράς είναι φιλικό και βρίσκεται σε πρώτο στάδιο», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο επικεφαλής της Formula 1, Μπέρνι Εκλεστον, που κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της CVC, δήλωσε ότι δεν υπάρχει σκέψη πώλησης της Formula 1, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του στο άθλημα. Ο κ. Εκλεστον άφησε, όμως, να εννοηθεί ότι κάθε προσφορά πάνω από 1,6 δισ. στερλίνες (τιμή πώλησης της Formula 1 το 2006), θα πρέπει να εξετασθεί εκ νέου. «Είμαι, όμως, βέβαιος ότι αυτό δεν θα συμβεί. Πρώτα, είχαμε πρόταση από τον Μεξικανό δισεκατομμυριούχο Κάρλος Σλιμ και τώρα, αυτή την πρόταση», είπε ο Μπέρνι Εκλεστον.
Η News Corp. κατέχει, μεταξύ άλλων, εφημερίδες σε Αυστραλία, Βρετανία και ΗΠΑ, το κινηματογραφικό στούντιο 20th Century Fox και το ομώνυμο τηλεοπτικό δίκτυο, αλλά και την ιστοσελίδα MySpace καθώς και τον εκδοτικό οίκο HarperCollins.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια