FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

RED BULL με δυναμη πυρος στη Πολη

Ο μαγικός κόσμος της Formula 1 έρχεται επιτέλους στην Ευρώπη και στόχος της Red Bull στο τουρκικό Grand Prix το προσεχές Σαββατοκύριακο, είναι η κατάκτηση της κορυφής και η υπεράσπιση της πρωτοπορίας στα πρωταθλήματα κατασκευαστών και οδηγών. Για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, η Κωνσταντινούπολη κρύβει ευχάριστες αναμνήσεις όπως το ντεμπούτο του σε ελεύθερες δοκιμές το 2007, αλλά και δυσάρεστες, όπως η περυσινή εγκατάλειψη μετά από σύγκρουση με τον team mate του Μαρκ Γουέμπερ.
«Συνήθως έχει αρκετή ζέστη σε αυτό τον αγώνα, αν και φέτος οι καιρικές συνθήκες για το αγωνιστικό τριήμερο αναμένονται διαφορετικές. Μου αρέσει αυτός ο προορισμός καθώς εκεί οδήγησα για πρώτη φορά μονοθέσιο της Formula 1. Αναμένουμε να είμαστε ισχυροί σε αυτό τον αγώνα αλλά όπως πάντα, πρέπει να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και να μη παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Όλοι στην ομάδα δουλεύουν σκληρά για να παραμείνουμε στην κορυφή», σχολίασε ο 23χρονος Γερμανός.
Από την πλευρά του ο Γουέμπερ σχολίασε: «Μου αρέσει η πίστα της Κωνσταντινούπολης. Έχει πολλές υψομετρικές διαφορές, πράγμα που την κάνει πιο ενδιαφέρουσα. Παράλληλα αποτελεί και πρόκληση, κυρίως η στροφή 8 που είναι παρατεταμένη, με πολλές κορυφές και περνάμε από εκεί με υψηλή ταχύτητα, πράγμα που καταπονεί ιδιαίτερα τα ελαστικά αλλά και τον αυχένα μας. Είναι όμως και μία στροφή που επιβραβεύει την ακρίβεια της αγωνιστικής γραμμής που ακολουθεί ο οδηγός. Δυστυχώς το εισιτήριο του αγώνα είναι πολύ ακριβό για τους ντόπιους, πράγμα που σημαίνει πως η ατμόσφαιρα συνήθως δεν είναι όπως θα θέλαμε. Είναι κρίμα γιατί πρόκειται για μία πίστα που οι οδηγοί θέλουμε να πηγαίνουμε – τουλάχιστον εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια