FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Formula 1: «ΣτΕψη» για Vettel και στο Μονακo

Ένα από τα λίγα Γκραν Πρι που δεν είχε καταφέρει να κερδίσει στη μέχρι σήμερα καριέρα του ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν εκείνο του Μονακό. Από αυτή την Κυριακή και αυτός ο στόχος διαγράφηκε από τη λίστα του Γερμανού πιλότου της Red Bull, καθώς με μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση ανέβηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Επιλέγοντας να κάνει μόνο ένα πιτ-στοπ, αιφνιδίασε τελείως τους αντιπάλους του, οι οποίοι ρωτούσαν να μάθουν συνεχώς, πότε επιτέλους θα πήγαινε για αλλαγή ελαστικών. Μάταια θα περίμεναν, αφού με διαλυμένα λάστιχα κατάφερε να βγάλει σχεδόν όλο τον αγώνα, ενώ στους τελευταίους γύρους του χαμογέλασε και η τύχη, καθώς εκμεταλλευόμενος ένα ατύχημα του Βιτάλι Πετρόφ της Renault δεν χρειάστηκε να τα πιέσει άλλο.
Με τη νίκη του αυτή ο Φέτελ έφτασε τις πέντε τη φετινή σεζόν σε έξι Γκραν Πρι και πλέον η πιθανότητα να μην καταφέρει να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο φαντάζει σχετικά απίθανη. Ακόμα και το μονοθέσιό του να πάθαινε κάτι, ο Γερμανός δείχνει σε τόσο δαιμονιώδη φόρμα, που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να τον φανταστεί να χάνει.
Ο Φερνάντο Αλόνσο της Ferrari και ο Τζένσον Μπάτον της McLaren, που τερμάτισαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα, έκαναν τα πάντα για να τον προσπεράσουν, όμως όλες οι προσπάθειές τους πήγαν στα σκουπίδια. Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, ήταν τέτοια η πίεση που του άσκησαν, ώστε τα τρία μονοθέσια τους έμοιαζαν να έχουν κολλήσει μεταξύ τους και να έχουν μετατραπεί σε συρμό.
Κατά τ' άλλα, το Γκραν Πρι στους δρόμους του πριγκιπάτου δικαίωσε απολύτως τη φήμη του ως μια από τις πιο εντυπωσιακές μάχες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σε όλες τις θέσεις κατά μήκος του σίρκουι έγιναν εντυπωσιακές κόντρες, που άφησαν τους θεατές με κομμένη την ανάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια