FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Team Lotus και με τη βουλα!

Team Lotus θα λέγεται η ομάδα του Τόνι Φερνάντες, όπως αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου σήμερα. Διατηρεί το μαύρο και το χρυσό χρώμα η Renault.
Ως γνωστόν, το Group Lotus τερμάτισε πρόωρα την άδεια χρήσης του ονόματος, το οποίο είχε παραχωρήσει στην Malaysia Racing του Τόνι Φερνάντες για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας στη Formula1, κι έγινε κύριος χορηγός της Renault. Όμως, ο Μαλαισιανός αγόρασε τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος Team Lotus, κάτι που έκανε έξαλλους τους ιθύνοντες του Group Lotus.
Έτσι, οι δυο πλευρές οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου εξέδωσε την απόφαση. Αυτή είναι ότι η ομάδα του Φερνάντες μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα Team Lotus, ενώ το Group Lotus μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα Lotus. Το γεγονός αυτό ικανοποίησε άπαντες στη μαλαισιανή ομάδα, με τον Φερνάντες να δηλώνει πως πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα εντός πίστας θέματα.
«Είμαστε ικανοποιημένοι που διευκρινίστηκε πως έχουμε τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος Team Lotus. Ήμασταν εξ αρχής πεπεισμένοι πως τα στοιχεία που παραθέσαμε, θα οδηγούσαν σε αυτή την απόφαση, πράγμα που επιβεβαιώθηκε. Λυπούμαστε που το Group Lotus δεν συνέχισε τη συνεργασία που θεωρούσαμε πως θα ήταν μακροπρόθεσμη. Ωστόσο, τόσο εγώ όσο και οι άλλοι μέτοχοι, θεωρούμε πως κάθε φορά που κλείνει μία πόρτα, ανοίγει μία άλλη.
Πλέον στρέφουμε τη προσοχή μας στη Team Lotus εντός πίστας και στη Caterham σε ό,τι αφορά στα αυτοκίνητα δρόμου». Από την άλλη πλευρά, το Group Lotus θα προχωρήσει σε έφεση. «To Team Lotus μπορεί να διατήρησε το δικαίωμα συμμετοχής στη Formula 1 αλλά μόνο το Group Lotus μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόνομο το θρυλικό όνομα 'Lotus'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια