FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Επιστροφη στην Αυστραλια θελει η Red Bull

Το Σάββατο 14 Μαΐου έγιναν τα εγκαίνια της πίστας προδιαγραφών Formula 1, Red Bull Ring, στην Αυστρία. Πρόκειται για τη γνωστή πίστα στους φίλους του θεσμού, Osterreichring που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Α1 Ring και πλέον ονομάζεται Red Bull Ring αφού πριν λίγα χρόνια αγοράστηκε από τη Red Bull.
Αφού έγιναν τα απαραίτητα έργα βελτίωσης, η Red Bull πραγματοποίησε μια γιορτή εγκαινίων στην οποία παραβρέθηκαν φυσικά ο ιδιοκτήτης της ομάδας Dietrich Mateschitz, o Bernie Ecclestone, ο επικεφαλής της ομάδας Christian Horner, οι Vettel και Webber, ο Niki Lauda, o Gerhard Berger κ.ά. Τα εγκαίνια έγιναν με έναν αγώνα Ιστορικών αυτοκινήτων, επίδειξη της ομάδας της Formula 1, επίδειξη της ομάδας Red Bull Sky Dive Team και αρκετές ακόμα επιδείξεις. Ανάμεσα σε όλα αυτά έγινα φυσικά και πολλές δηλώσεις σχετικά με το μέλλον της πίστας.
O ιδιοκτήτης της Red Bull, Dietrich Mateschitz, δε φάνηκε αισιόδοξος σε σχέση με τη φιλοξενία αγώνα της Formula 1 στο Red Bull Ring αφού όπως είπε κοιτώντας τις νέες πίστες που προστέθηκαν στο ημερολόγιο του θεσμού είναι πολύ σύγχρονες και αυτό καθιστά την επιστροφή της F1 στην Αυστρία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Από την άλλη πλευρά ο Bernie Ecclestone είπε πως το ενδεχόμενο αυτό είναι πιθανό. Με τη σειρά τους οι Vettel και Schumacher δήλωσαν πως θέλουν να επιστρέψει η Formula 1 στην ιστορική αυτή πίστα. Πρόκειται για μία από τις ταχύτερες πίστες της Formula 1 και ειδικά με τη νέα της σχεδίαση, αναμένεται να είναι ακόμα πιο γρήγορη. Το κόστος ανακατασκευής της πίστας υπολογίζεται σε περισσότερα από 70.000.000 ευρώ με άλλες πηγές να αναφέρουν ότι το κόστος κυμάνθηκε σε εννεαψήφιο αριθμό! Το μήκος της είναι 4.326 μέτρα και βρίσκεται κοντά στην πόλη Spielberg που έχει πληθυσμό 5.200 κατοίκους. Άνοιξε για πρώτη φορά το 1969 και φιλοξένησε αγώνες της Formula 1 για 18 συνεχόμενα χρόνια, από το 1970 μέχρι και το 1987.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια