FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ο Ελληνας της Ferrari μιλα για το μελλον..

Η Ferrari αφήνει στο παρελθόν τη σχεδιαστική ατολμία των τελευταίων δύο ετών και προετοιμάζει το νέο της μονοθέσιο, για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2012, με ορισμένες αρκετά πιο τολμηρές επιλογές, σύμφωνα με τον Επικεφαλής Σχεδιαστή της ομάδας, Νικόλα Τομπάζη.Ήδη, παρότι το πρωτάθλημα του 2011 μετρά μόλις τέσσερις αγώνες, οι ομάδες της Formula 1 έχουν προοδεύσει αρκετά στο σχεδιασμό των μονοθεσίων του 2012. "Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν πολύ αργά", είπε ο Έλληνας αεροδυναμιστής.
"Για την εξέλιξη [της Ferrari του 2012] συζητήσαμε για τα φετινά προβλήματα, έτσι ώστε να είμαστε πιο τολμηροί στο πρόγραμμα της κατασκευής της" κατέληξε.
Η σχεδιαστή τόλμη που λείπει από τη Ferrari, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται στα μονοθέσια των άλλων ομάδων. Ορισμένα παραδείγματα είναι οι εξατμίσεις της Renault, που βγαίνουν από το πλάι του μονοθεσίου, το σχέδιο των πλευρικών αεραγωγών της McLaren και το ελαστικό ρύγχος της Red Bull.Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η Ferrari μελετά ορισμένες πρωτόγνωρες σχεδιαστικές λύσεις στο δάπεδο, στο κιβώτιο ταχυτήτων, στην ανάρτηση και στο σύστημα ψύξης
.
Παράλληλα, ανασχεδιάζει και ορισμένους καίριους τομείς του φετινού μονοθεσίου 150ο Italia, όπως το δάπεδο, το διαχύτη και το σύστημα εξάτμισης, ώστε να κάνει πιο ανταγωνιστικό το μονοθέσιο και να τα μεταφέρει και σε εκείνο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια