FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Pole Vettel στην στροφη του Λεοντα..

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ εμφανίστηκε προσγειωμένος στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση της pole position και τόνισε πως όλα μπορούν να συμβούν με τα πιτ στοπ. Γουέμπερ: «Πλεονέκτημα η pole position».Την πέμπτη του pole position σε έξι Γκραν Πρι κατέκτησε σε αυτό του Μονακό ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός με έναν εκπληκτικό γύρο πριν το ατύχημα του Σέρχιο Πέρεζ στο Μόντε Κάρλο πραγματοποίησε καλύτερο χρόνο και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αυριανό αγώνα. Ωστόσο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής εμφανίστηκε προσγειωμένος στις δηλώσεις του λέγοντας πως όλα μπορούν να συμβούν με τα πιτ στοπ, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον άτυχο Μεξικανό.
«Πρόκειται για μία απαιτητική πίστα και οι κατατακτήριες δοκιμές είναι δύσκολες, πρέπει να δίνεις το 100% σε κάθε έναν από τους τρεις τομείς του σιρκουί. Οι γύροι μου στο Q1 και το Q2 δεν ήταν τέλειοι αλλά ευτυχώς ήταν αλάνθαστη η προσπάθεια μου στο Q3, πράγμα που με χαροποιεί. Το σημαντικότερο είναι πως ο Σέρχιο είναι καλά.
Καθόμασταν μέσα στα μονοθέσια, αναμένοντας την επιστροφή μας στη πίστα και παρακολουθούσαμε τη τηλεοπτική κάλυψη από τις οθόνες. Οι σκέψεις όλων μας είναι μαζί του και του ευχόμαστε τα καλύτερα. Δεν ήταν εύκολη αυτή η αναμονή στα γκαράζ και λίγοι βελτίωσαν τους χρόνους τους στην επανέναρξη της διαδικασίας.
Θα είναι μεγάλος σε διάρκεια αγώνας κι όλα μπορούν να συμβούν. Έχουμε δει φέτος πως με όλα αυτά τα πιτ στοπ μπορούν να υπάρξουν ανατροπές. Η pole position είναι πολύ σημαντική εδώ άρα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι αν κι αυτό δεν μας εξασφαλίζει τίποτα ενόψει του αγώνα. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό», ήταν τα λόγια του Φέτελ.
Γουέμπερ: «Πλεονέκτημα η pole position»
Από την πλευρά του ο Μαρκ Γουέμπερ ξεκαθάρισε ότι μπορεί να κερδίσει εκκινώντας τρίτος, αλλά παραδέχτηκε ότι η pole position στη συγκεκριμένη πίστα είναι μεγάλο πλεονέκτημα. «Οι αγώνες φέτος είναι πιο μπερδεμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ο συγκεκριμένος δεν αποτελεί εξαίρεση.
Είναι πιθανό να κερδίσεις εκκινώντας από την 3η θέση αλλά παρ’ όλα αυτά, οι κατατακτήριες είναι κρίσιμες εδώ και το πλεονέκτημα της pole είναι σημαντικό. Ο Σεμπάστιαν έκανε τέλειο γύρο και άξιζε την pole. Ήταν ένα περίεργο απόγευμα για όλους μας. Ποτέ δεν περιμένεις πως δεν θα έχεις δεύτερη προσπάθεια αλλά ουσιαστικά αυτό συνέβη σήμερα.
Βέβαια υπήρξε άλλη προτεραιότητα, καθώς ένας από τους συναδέλφους μας, ο Πέρεζ, είχε ατύχημα. Τον σκεφτόμαστε αλλά είναι σε καλά χέρια και τα ευχάριστα νέα είναι πως έχει τις αισθήσεις του και μιλάει με τους γιατρούς. Θα ανακάμψει, είμαι σίγουρος. Μπορούμε να μάθουμε πράγματα από αυτό το ατύχημα, σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια σε ένα κομμάτι της διαδρομής που πρέπει να βελτιώσουμε μελλοντικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια