FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η τελευταια μερα στην πιστα ηταν Κοκκινη....

Τα καλύτερα για το τέλος άφησε η Ferrari που είδε την τέταρτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών στη Χερέθ να είναι ταχύτερος όλων.
Ο Ισπανός πιλότος με τη μαλακή γόμα κατάφερε να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο (στον έκτο μόλις γύρο) για την Scuderia καθ’όλη την διάρκεια
των δοκιμών στη Χερέθ και να πέσει κάτω από το 1:20, έχοντας σήμερα τους λιγότερους γύρους (μόλις 39).
Τη στιγμή μάλιστα που στη Ferrari δήλωναν ότι δεν είναι τόσο ευχαριστημένοι με την απόδοση της F2012, όπως χαρακτηριστικά είχε υπογραμμίσει χθες ο τεχνικός επικεφαλής της Ιταλικής ομάδας, Πατ Φράι. Παράλληλα, υπάρχει η υπόνοια ότι οι χρόνοι του Αλόνσο μπορεί να οφείλονται και στη μικρή ποσότητα καυσίμου που ενδεχομένως να έφερε το νέο μονοθέσιο της Scuderia. Όπως και να έχει η επίδοση του Ισπανού αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια με την ομάδα του Μαρανέλο να φεύγει από την Χερέθ, με μια γλυκιά γεύση…
Μόλις επτά δέκατα πίσω από τον πρώην Παγκόσμιο πρωταθλητή, ήταν ο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ. Η νέα STR7 αυτές τις τέσσερις ημέρες έδειξε να μην αντιμετωπίζει προβλήματα ενώ φαίνεται ότι η επιλογή νέων πιλότων μάλλον της βγαίνει… Ο νεαρός Γάλλος πάντως άφησε πολύ καλές εντυπώσεις αυτές τις δύο μόνο ημέρες επαφής με το νέο μονοθέσιο της ομάδας της Φαένζα.
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έσωσε τη σημερινή παρτίδα από το μεσημέρι και μετά καθώς ηλεκτρικά προβλήματα το πρωί τον υποχρέωσαν να μείνει στα πιτς με αποτέλεσμα να κάνει μόνο γύρους. Όταν η κατάσταση διορθώθηκε, ο παγκόσμιος πρωταθλητής επανήλθε στην πίστα και πέτυχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, συμπληρώνοντας 50 γύρους με τη νέα RB8.
Ακολούθησε ο Λιούς Χάμιλτον με τη νέα MP4-27 της McLaren Mercedes, ο οποίος ήταν ελάχιστα πιο αργός σε σχέση με την χθεσινή του επίδοση.
Ο Ρομάν Γκροσεάν δεν κινήθηκε σε ρυθμούς εφάμιλλους με τους χθεσινούς, έχοντας μάλιστα μεγάλες αποκλείσεις στις επιδόσεις του κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από τυχόν δοκιμές και ρυθμίσεις που ίσως να έκανε η Lotus στη νέα E-20. Πάντως ο νεαρός πιλότος έμεινε σήμερα στο 1:19 και σημείωσε την τέταρτη καλύτερη επίδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια