FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Δοκιμες στην Βαρκελωνη χωρις τελικο φαβορι...

Βρισκόμαστε λίγα βήματα πριν την εκκίνηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος της F1 και δεν έχουμε ακόμη ενδείξεις για τα φαβορί. Βλέπετε στη Βαρκελώνη, οι κορυφαίες ομάδες κράτησαν τα χαρτιά τους κλειστά και περισσότερο μπλόφαραν παρά… έπαιζαν με αποτέλεσμα τις τρεις από τις τέσσερις ημέρες στην κορυφή της κατάταξης να βρεθούν η Force India, η Williams και η Sauber.
Την τελευταία ημέρα των δοκιμών, ο Kamui Kobayashi με την "C31"πέτυχε τον καλύτερο χρόνο (με 1:22.312) του τετραημέρου συνολικά. Ο οδηγός της Sauber συμπλήρωσε 145 γύρους και "έγραψε" το χρόνο αυτό με τη μαλακή γόμα της Pirelli. Δεύτερος ήταν ο Pastor Maldonado με την Williams Renault FW34 (+ 0,249” 134 γύρους), με τον Paul di Resta και την Sahara Force India – Mercedes VJM05 να κλείνει την τριάδα (+ 0,807” πιο πίσω) οδηγώντας για 101 γύρους.
Από τις ομάδες, των πρώτων θέσεων ο Jenson Button (McLaren – Mercedes) MP4-27 πλασαρίστηκε στην 4η θέση και ήταν ο μόνος που κινήθηκε στο ίδιο δευτερόλεπτο με τους πρώτους (συμπλήρωσε 115 γύρους).
Ακολούθησε ο Felipe Massa ο οποίος βρέθηκε στην 5η θέση. Μάλιστα στη Ferrari δήλωσαν ικανοποιημένοι από το ότι για πρώτη φορά η "F2012" ξεπέρασε τους 100 γύρους μέσα σε μια ημέρα.
Οι Mark Webber και Jean-Eric Vergne βρέθηκαν πολύ κοντά με τις αδελφές ομάδες Red Bull Racing και Toro Rosso. Tη 10άδα συμπλήρωσαν οι Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) και ο Heikki Kovalainen που έχασε σχεδόν όλο το πρωί όταν οι μηχανικοί της Caterham αποφάσισαν να αλλάξουν τον κινητήρα της CT01 λόγω προβλήματος στα ηλεκτρικά.
Τέλος, Ο Charles Pic δεν κατάφερε να βγει στην πίστα λόγω ενός προβλήματος στο σύστημα ανάρτησης του περσινού μονοθεσίου της Marussia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια