FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Το νεο μονοθεσιο της Williams

Η διαδικασία των παρουσιάσεων ολοκληρώθηκε λίγο πριν την έναρξη των πρώτων χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Χερέθ με την Williams.
Η Βρετανική ομάδα αποκάλυψε στην ισπανική πίστα την FW34, ένα μονοθέσιο που σηματοδοτεί τα 35 χρόνιας εμπλοκής με την Formula 1.

Μία ακόμη σημαντική λεπτομέρεια είναι η επανένωση της Williams με την Renault, μία άκρως επιτυχημένη συνεργασία που χάρισε σημαντικούς και πολλούς τίτλους και στις δύο εταιρείες στο παρελθόν. Η προοπτική αυτή σε συνδυασμό με το νεανικό οδηγικό δίδυμο της Βρετανικής ομάδας, της δίνουν την πεποίθηση ότι το 2012 θα κάνει μια νέα αρχή. Αυτό άλλωστε αναφέρει και η ανακοίνωσή της, «θα μπορούσε κανείς να πει, κοιτώντας την ομάδα της Williams σήμερα, ότι πάμε για μια πραγματικά νέα αρχή».
Η εταιρεία του Γκρόουβ θέλει να ξεχάσει το 2011 και καθώς ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές της στην Formula 1. Κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις πέντε βαθμούς και να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της γενικής κατάταξης, έχοντας ένα όχι και τόσο αξιόπιστο μονοθέσιο.
Με την FW34, η οποία όπως αναφέρεται, διαθέτει μόλις το 5% των εξαρτημάτων της προκατόχου της, η Williams θέλει να επιστρέψει στην κορυφή. Το νέο μονοθέσιο είναι το πρώτο που κατασκευάζεται υπό τη νέα τεχνική διεύθυνση της Βρετανικής ομάδας, η οποία είδε τόσο τον Σαμ Μίκαελ όσο και τον συνιδρυτή της Πάτρικ Χεντ να αποχωρούν από αυτή μέσα στη χρονιά που έφυγε. Πλέον επικεφαλής του τεχνικού τμήματος είναι ο Μαρκ Γκίλαν. Το νέο μονοθέσιο διαθέτει κι αυτό το «σκαλοπάτι» στο ρύγχος και χαρακτηρίζεται ως το πιο «άσχημο» από την FW26 του 2004.
Για το 2012 η Williams εμπιστεύθηκε τα… νιάτα δίνοντας ευκαιρία στους Μπρούνο Σένα και Παστόρ Μαλντονάτο, αντίστοιχα. Για τον πρώτο γράφτηκαν πολλά καθώς η μεταγραφή του στη Βρετανική ομάδα είναι κάτι σαν επαγγελματικό déja vu για την οικογένεια Σένα. Κανείς δεν ξεχνά ότι ο θάνατος του αείμνηστου Αϊρτον Σένα έχει συνδεθεί με την Williams και όσα επακολούθησαν σε νομικό επίπεδο γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Ο νεαρός ωστόσο ανιψιός του πάντως, είχε αναφέρει ότι η απόφασή του να συνεργαστεί με την ομάδα του Γκρόουβ φέρει τη συγκατάθεση της οικογένειάς του. Προς το παρόν, όπως δήλωσε, ανυπομονεί να ξεκινήσουν οι δοκιμές και όλα να πάνε καλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια