FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

H Toro Rosso στην πιστα και αποκαλυπτηρια μονοθεσιου

Οπως ήταν αναμενόμενο λίγες ώρες μετά την παρουσίαση της RB8, η θυγατρική ομάδα της Red Bull, Toro Rosso αποκάλυψε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, 6/2, το δικό της νέο μονοθέσιο για το 2012, την STR7.
Είναι το τρίτο στη σειρά μονοθέσιο της εταιρείας από την Φαένζα που σχεδιάστηκε, συναρμολογήθηκε και κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της. Υιοθετεί και αυτό τη λογική του ρύγχους με το «σκαλοπάτι» για λόγους αεροδυναμικούς προκειμένου να εναρμονιστεί με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς της FIA. Για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα εφοδιάζεται, όπως και οι προκάτοχοί του, με τους κινητήρες της Ferrari, εν αντιθέσει με την Red Bull που προτιμάει Renault.
Στο κόκπιτ της φετινής STR7 θα βρίσκεται ένα εντελώς νεανικό δίδυμο, ο Ντανιέλ Ρικιάρντο και ο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά από το 2006 που συμμετέχει στην Formula 1 η ομάδα της Φαένζα που εμφανίζεται με δύο νέους, σχετικά άπειρους στη Formula 1, πιλότους. Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι και οι δύο προέρχονται από το πρόγραμμα νέων οδηγών της Red Bull. Διαφορά τους ότι ο Ρικιάρντο έχει μια μικρή εμπειρία όταν πέρυσι ξεκίνησε ως οδηγός της Toro Rosso στα ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής για να αναλάβει χρέη πιλότου στην Hispania Racing Team από το δεύτερο μισό της χρονιάς.
Ο 22χρονος Αυστραλός δηλώνει άκρως ενθουσιασμένος με την επιλογή του στην Toro Rosso. «Αυτό είναι πραγματικά κάτι το πολύ σημαντικό για εμένα και κάτι που ήθελα πάντα, από τότε που οδηγούσα για την Toro Rosso τα πρωϊνά της Παρασκευής πριν τους αγώνες, στο πρώτο μισκό της χρονιάς. Εξακολουθώ να χοροπηδάω από τον ενθουσιαμό με τα νέα αυτά. Στο δεύτερο μισό της επρυσινής χρονιάς έμαθα πολλά με τους ανθρώπους που συνεργάστηκα, τρέχοντας σε 11 αγώνες και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Θα ήθελα να πω ότι το να ενταχθώ στην Scuderia Toro Rosso ήταν ανέκαθεν ο πραγματικός μου στόχος, επομένως ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Red Bull που μου δίνει αυτή την φανταστική ευκαιρία. Τώρα ανυπομονώ να πιάσω δουλειά μόλις ξεκινήσουν οι δοκιμές», δήλωσε ο ενθουσιώδης Ρικιάρντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια