FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Χειμερινες δοκιμες με τον Raikonnen στο τιμονι...

Μετά από δύο χρόνια απουσίας ο Kimi Raikkonen επέστρεψε στη Formula 1 με τον καλύτερο τρόπο: “γράφοντας” τον ταχύτερο γύρο από το ξεκίνημα ως το τέλος των χρονομετρημένων περιόδων με την Lotus E20.
Ο Φινλανδός όμως δεν παρασύρθηκε από αυτήν την επίδοση και τόνισε στις δηλώσεις του, πως μεγαλύτερη σημασία είχαν για αυτόν η αίσθηση του μονοθέσιου και των ελαστικών που πήρε ύστερα από τους 73 γύρους στην πίστα.
Ο Raikkonen ξεκίνησε την ημέρα, συμπληρώνοντας 60 γύρους μέχρι το μεσημεριανό διάλειμμα. Όμως το απόγευμα η ομάδα της Lotus χρειάστηκε να αλλάξει την μπαταρία του KERS στο μονοθέσιό του και έτσι είχε μικρότερη παρουσία στην πίστα.
"Δεν είχε καμία διαφορά, ήταν μία συνηθισμένη ημέρα . Ήταν απλά η πρώτη ημέρα των δοκιμών. Θα είχε διαφορά αν ήταν σε αγωνιστικό 3ήμερο αλλά τώρα δεν σημαίνει τίποτα. Η αίσθηση του αυτοκινήτου ήταν καλή. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Η πρώτη εντύπωση που πήρα ήταν, πως η Ε20 έχει πολύ καλό χειρισμό. Υπάρχουν όμως τομείς που μπορούμε και πρέπει να βελτιωθούμε. Είμαι αισιόδοξος".
Ο οδηγός της Lotus περίγραψε σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα της ημέρας του: "Έκανα ακριβώς ό,τι είχε σχεδιάσει η ομάδα ή περίπου αυτό καθώς χάσαμε μερικούς γύρους λόγω ενός μικρού προβλήματος (η μπαταρία του KERS). Δοκιμάσαμε διάφορα πράγματα και κάναμε ορισμένους ελέγχους. Ήταν μια φυσιολογική πρώτη ημέρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια