FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Online αποκαλυπτηρια για την νεα Ferrari

Η Ferrari παρουσίασε σήμερα το νέο της μονοθέσιο για το 2012 μέσω του web site της διότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες και το χιόνι δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή της σχετικής εκδήλωσης στο Μαρανέλο.
Σε μία λιτή διαδικασία η Scuderia ελπίζει με το νέο μονοθέσιο να επιστρέψει στην κορυφή του βάθρου και της παγκόσμιας κατάταξης. Εμφανισιακά η νέα Ferrari ακολουθεί τη λύση με το «άσχημο» εμπρός ρύγχος και το σχετικό σκαλοπατάκι» που παρουσίασε για πρώτη φορά η Caterham στη CT01. Αυτή η λογική έχει υιοθετηθεί για να εναρμονίζονται οι ομάδες με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς της FIA. Στόχος της Scuderia όπως δήλωσαν άλλωστε και οι δύο πιλότοι είναι να βρίσκονται τα «κόκκινα» μονοθέσια πάντα στο πόντιουμ και πάντα να κερδίζουν.
Ο επικεφαλής της ομάδας Στέφανο Ντομενικάλι ανέφερε ότι η ομάδα πήρε πολλά μαθήματα από την περυσινή, άσχημη χρονιά και έλαβε σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες αντανακλώνται σε αυτό το νέο μονοθέσιο. Στάθηκε επίσης στη σκληρή δουλειά που χρειάζεται να γίνει μέσα στις 12 ημέρες των δοκιμών για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη αξιοπιστία στο μονοθέσιο.
Παράλληλα, εκθείασε τις ικανότητες του Φερνάντο Αλόνσο και τόνισε ότι ο Φελίπε Μάσα θα πρέπει αυτή τη σεζόν να δείξει την αξία του.
Ο Φερνάντο Αλόνσο υποστήριξε ότι στην τρίτη του χρονιά στη Ferrari θα ξεκινήσει με την ίδια δύναμη και αποφασιστικότητα σε μια χρονιά που θα είναι αρκετά ανταγωνιστική.
«Είναι η τρίτη Ferrari, είναι η τρίτη σεζόν και θα ξεκινήσω με την ίδια δύναμη, αποφασιστικότητα,. Θέλω να τα πάω υπέροχα και σίγουρα θα είναι μια πολύ ανταγωνιστική χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά θέλω πραγματικά να δω τα «κόκκινα» μονοθέσια πάντα στο πόντιουμ, πάντα να κερδίζουν. Επομένως θα ξεκινήσουμε την επόμενη εβδομάδα στη Χερέθ, θα δουλέψουμε όλοι μαζί και είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε υπέροχα φέτος».
Στην ερώτηση για το ποιες είναι οι προσδοκίες του Ισπανού πιλότου για εφέτος τόνισε: «Πιστεύω στις ικανότητες που έχουμε στη Ferrari. Θα πρέπει πάντα να είμαστε αισιόδοξοι . Εχουμε δύο μήνες πριν από τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία. Εχουμε τους στόχους με τον Φελίπε, να παλέψουμε για αυτόν τον τίτλο, να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς σε κάθε αγώνα και θέλουμε να κερδίζουμε. Και δε μιλώ μόνο για τους οδηγούς, αλλά και τους κατασκευαστές, και για αυτά τα πρωταθλήματα. Θέλουμε δηλαδή να είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας. Υπάρχει πολύ απαιτητική δουλειά μπροστά μας για τους επόμενους μήνες σε όλον τον κόσμο όπου θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν συνεπείς και αποτελεσματικοί. Θα πρέπει να δουλέψουμε με την υπόλοιπη ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε σημαντικούς στόχους, αν και αισθάνομαι τεράστια ευθύνη που οδηγώ για τη Ferrari».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια