FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Aποκαλυπτηρια της νεας Sauber C31

Την πίστα της Χερέθ διάλεξε η Sauber για να παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο, την C31.
Η Ελβετική εταιρεία είναι η έκτη κατά σειρά ομάδα που αποκάλυψε το νέο της όπλο για το 2012 που όπως τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος θα φέρει κινητήρα Ferrari.

Στόχος της Sauber, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της, Πέτερ Ζάουμπερ είναι να ξεκινήσει το ίδιο δυναμικά τη φετινή χρονιά όπως και πέρυσι, διατηρώντας αντίστοιχο υψηλό επίπεδο απόδοσης. «Στόχος μας είναι να τερματίζουμε τακτικά στους βαθμούς έτσι ώστε να βρεθούμε σε σαφώς καλύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».
Πέρυσι η ομάδα του Χίνγουιλ τερμάτισε έβδομη στην γενική κατάταξη, με δύο βαθμούς διαφορά από την Toro Rosso που τους κέρδισε στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς.
Όπως δήλωσε και ο Πέτερ Ζάουμπερ, η ομάδα επιμένει στους νέους και γρήγορους πιλότους, για αυτόν τον λόγο διατήρησε το οδηγικό της δίδυμο, τους Καμούι Κομπαγιάσι και Σέρτζιο Πέρεθ. «Ανυπομονούμε για μία ακόμη χρονιά για να δουλέψουμε μαζί τους νέους και ταλαντούχους μας πιλότους. Ο Καμούι θα συμπληρώσει φέτος την τρίτη του ολόκληρη σεζόν στη Formula 1. Πέρυσι του είχαμε ζητήσει να αναλάβει ηγετικές πρωτοβουλίες στην ομάδα και έχει εξελιχθεί σε αυτόν τον ρόλο.
Μετά την πρώτη χρονιά, ο Σέρτζιο φτάνει πλέον τη δεύτερη σεζόν, η οποία συχνά είναι η πιο δύσκολη στην καριέρα ενός πιλότου Formula 1. Και οι δύο οδηγοί έχουν τεράστιες δυνατότητες και θα εργαστούν με τους ίδιους μηχανικούς αγώνων του 2011, για να συνεχίσουν να αναπτύξουν αυτή την υπόσχεση», τόνισε το «αφεντικό της Ελβετικής ομάδας.
Ο Καμούι Κομπαγιάσι τόνισε ότι το φετινό στοίχημα θα είναι να βρίσκεται η Sauber συνεχώς μέσα στους βαθμούς. «Το 2012 δεν θα είναι μόνο η τρίτη μου χρονιά στη Formula 1, αλλά και η τρίτη μου στην ομάδα. Εχουμε περάσει πολλά μαζί και μπορούμε να ευεργετηθούμε από τις κοινές εμπειρίες. Την πρώτη μου χρονιά στην ομάδα είχαμε μία κακή αρχή αλλά ένα καλό δεύτερο μισό της σεζόν. Η δεύτερη ήταν ακριβώς το ίδιο. Στην τρίτη μας χρονιά μαζί θα πρέπει να είμαστε ένα αξιόπιστο στοίχημα ώστε να τερματίζουμε συνεχώς στους βαθμούς. Πραγματικά ανυπομονώ για τη νέα σεζόν με την ομάδα της Sauber».
Αποφασισμένος να έχει θετικά αποτελέσματα το 2012, μετά την πρώτη του σεζόν στην F1, δηλώνει ο Σέρτζιο Πέρεζ. «Την πρώτη μου χρονιά στην Formula 1 είχα την εντύπωση ότι ήμουν τριών ετών, υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα που έπρεπε να καταλάβω. Τώρα όμως νιώθω ότι έχω έρθει στην F1 και είμαι αποφασισμένος να εξελιχθώ το 2012 και να πετύχω καλύτερα αποτελέσματα για την ομάδα σε τακτική βάση».
Το νέο μονοθέσιο της Sauber, η C31, διαθέτει αρκετά νέα χαρακτηριστικά με κυριότερο το «περίεργο» ρύγχος μπροστά, όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει τις προηγούμενες ημέρες και ο Πέτερ Ζάουμπερ. «Η νέα C31 συγκεντρώνει έναν μεγάλο αριθμό νέων, υποσχόμενων εξελίξεων, αλλά σε κάποιους τομείς αποτελεί μία συστηματική βελτίωση του περυσινού μονοθέσιου», δήλωσε ο επικεφαλής της Ελβετικής ομάδας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια