FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι δοκιμες στην Χερθε για ολες τις ομαδες...

Κάθε χρόνο οι δοκιμές της Formula 1 εκφράζουν τις μεγάλες προσδοκίες των ομάδων. Όλες ξεκινούν να δημιουργούν τα αγωνιστικά τους οχήματα, από ένα λευκό κομμάτι χαρτί.
Δεν υπάρχει κάποιο status quo, δεν υπάρχουν πρώτοι, οι κανόνες είναι ακόμη "εύκαμπτοι" και η κατάσταση είναι απρόβλεπτη.

Μπορεί η εκκίνηση της σεζόν του 2012 για τη Formula 1 να δίνεται στις 18 Μαρτίου με το Grand Prix της Αυστραλίας. Πρακτικά, όμως τα… φώτα της εκκίνησης έσβησαν στη Jerez, όπου οι ομάδες συγκεντρώθηκαν για το πρώτο 4ήμερο χειμερινών δοκιμών.
Ξεκινώντας με τις απουσίες (που είναι το πιο εύκολο) η Marussia (πρώην Virgin) δεν πήγε στη Jerez γιατί δεν είχε έτοιμο μονοθέσιο. Η καινούρια της τεχνική ομάδα δουλεύει πυρετωδώς ώστε να δώσουν το παρών στις δοκιμές της Βαρκελώνης. Ούτε η HRT είχε αυτοκίνητο αλλά είχε λόγους να βρεθεί στην πίστα, έστω και με το περσινό. Μετά τη διακοπή της συνεργασίας με τον Colin Kolles χρειαζόταν χρόνο στην πίστα για να βρει από την αρχή το ρυθμό αλλά και να ενσωματώσει τον Pedro de la Rosa ο οποίος θα ηγηθεί της φετινής της προσπάθειας.
Στη Jerez βρέθηκε και η Mercedes AMG F1, με το περσινό της μονοθέσιο και με αντικείμενο, τη δοκιμή των ελαστικών της Pirelli. Η W02 την οποία είχαν στη διάθεσή τους οι Ν.Rosberg και Μ.Schumacher είχε απλά κάποιες τροποποιήσεις για να είναι σύμφωνη με τους φετινούς κανονισμούς. Με αυτό το αυτοκίνητο ο Ν.Rosberg σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του 4ημέρου. Όσο για το καινούριο μονοθέσιο της Mercedes AMG F1, θα κάνει πρεμιέρα στη Βαρκελώνη σε 10 ημέρες.
Η Lotus F1 είχε τα φλας των φωτογράφων πάνω της για δύο λόγους: Αρχικά για τον Kimi Raikkonen και μετά για την ταχύτητα της "Ε20". Ο Κ.Raikkonen ήταν ταχύτερος την πρώτη ημέρα των δοκιμών, ενώ ο Romain Grosjean σημείωσε τον καλύτερο χρόνο από όλα τα καινούργια μονοθέσια.
Μάλιστα σχεδόν όλο το 4ήμερο υπήρχε συνεχώς κάποιος μηχανικός άλλης ομάδας (συνήθως της Red Bull) έξω από το γκαράζ της Lotus κοιτάζοντας τι γίνεται μέσα. Η Lotus πάντως είναι η ομάδα που έκανε την περισσότερη δουλειά στην πίστα καθώς οι Raikkonen και Grosjean συμπλήρωσαν συνολικά σχεδόν 1.800 χιλιόμετρα.
Αίσθηση προκάλεσε και η Ferrari. Η "F2012" είναι ριζικά διαφορετική από την περσινή. Έτσι, όλοι περίμεναν τις επιδόσεις της. Δυστυχώς προβλήματα νεότητας περιόρισαν το μονοθέσιο στο pit box τις πρώτες ημέρες. Στο τέλος, του τετραημέρου ήρθε ο Fernando Alonso να κάνει τον ταχύτερο γύρο, που ήταν ο 2ος καλύτερος χρόνος των δοκιμών (για τα μονοθέσια του 2012). Τότε άρχισαν όλοι να ρωτούν αν η "F2012" κρύβει κάτι ή το 1:18.8'' του F.Alonso ήταν ένα πυροτέχνημα. Περισσότερα θα δούμε και θα μάθουμε στις δοκιμές της Βαρκελώνης.
Εκπλήξεις δεν υπήρξαν από τη Red Bull Racing στη Jerez. Όπως συνηθίζουν στην ομάδα αυτή κρατούν καλά τα μυστικά τους. Οι αντιδράσεις των πρωταθλητών πρόδιδαν σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια