FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο Vettel στην εκκινηση αλλα εγκατελειψε η Lotus

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής "πέτυχε" τον καλύτερο χρόνο της ημέρας (1:23.265") λίγο μετά το μεσημεριανό διάλειμμα "φορώντας" στην RB8 τη σκληρή γόμα της Pirelli. Πολύ κοντά του ήταν ο Nico Hulkenberg με το μονοθέσιο της Force India (0,175"), ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Lewis Hamilton με την McLaren MP4-27 (+0,325").
Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα η εικόνα από την πίστα θύμιζε αγώνα Grand Prix αφού η θερμοκρασία και οι ρυθμοί είχαν ανέβει κατακόρυφα. Χαρακτηριστικό του συναγωνισμού ήταν πως οι 5 πρώτοι οδηγοί ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο.
Ο Daniel Ricciardo έφερε την STR7 της Toro Rosso στην 4η θέση αφήνοντας πίσω του τον Fernando Alonso με την Ferrari F2012. O Ισπανός έκανε 75 γύρους με τον καλύτερό του χρόνο να είναι κατά 8 δέκατα πιο αργός από αυτόν του S.Vettel.
Την περισσότερη δουλειά απ' όλους "έκανε" ο Charles Pic με το περσινό αυτοκίνητο της Marussia F1 ο νεαρός οδηγός πρέπει να αποκτήσει εμπειρία και για αυτό "έγραψε" 121 γύρους. Μάλιστα οι μηχανικοί του αστειευόμενοι έλεγαν πως δεν θα τον έβγαζαν από το μονοθέσιο για διάλειμμα και φαγητό, αλλά θα του έδιναν την τροφή των αστροναυτών (σε μορφή χαπιού) κατά τη διάρκεια ενός pit stop.
O Μichael Schumacher με την Mercedes AMG GP W03 πλασαρίστηκε στην 6η θέση. Ο Γερμανός έχασε την τελευταία ώρα των δοκιμών λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε στα υδραυλικά της ολοκαίνουργιας "W03".
Προβλήματα αντιμετώπισε και ο Sergio Perez με το κιβώτιο ταχυτήτων της Sauber C31-Ferrari . Τα προβλήματα ήταν στην επιλογή της 2ης και 3ης ταχύτητας.
Πρόωρα ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές της Lotus F1 Team και του Romain Grosjean καθώς το δεύτερο σασί της "E20" είχε προβλήματα. Έτσι, μετά από μόλις 7 γύρους, η ομάδα αποφάσισε να αποσύρει το μονοθέσιο.
Η έκπληξη ήρθε όμως αργά το απόγευμα με την αποχώρηση / εγκατάλειψη της Lotus F1 από την Καταλονία. Αρχικά η ομάδα είχε αποφασίσει να συνεχίσει τις δοκιμές με το σασί που χρησιμοποίησαν στη Jerez και το οποίο είχε συμπληρώσει 1788 χλμ. Όμως τα test που έγιναν και σε αυτό, με τα δεδομένα της Βαρκελώνης, έδειξαν πως υπάρχει ένα σημείο που η κατασκευή έχει πρόβλημα. Έτσι η ομάδα επέστρεψε στη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια