FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Στα δικαστήρια ο "φίλος Σουμάχερ"

H Διεθνής ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA) ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος της, Ζαν Τοντ και ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής, καθηγητής Ζεράρ Σαγιάν θα κινηθούν νομικά εναντίον του πρώην οδηγού της Φόρμουλα 1, Φιλίπ Στράιφ.Στον Γάλλο οδηγό έγινε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση για τις δηλώσεις που έκανε μετά το ατύχημα και το σοβαρό τραυματισμό του Ζουλ Μπιανκί στη Σουζούκα.
Ο Στράιφ, ο οποίος έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι από το 1989 μετά από ατύχημα που είχε σε δοκιμές Φόρμουλα 1 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, είχε εκφράσει την άποψη πως η επιτροπή που είχε συσταθεί για να ερευνήσει τις συνθήκες του ατυχήματος του Μπιανκί είχε μοναδικό λόγο ύπαρξης να αθωώσει τη FIA.
Ο Μπιανκί παραμένει σε κώμα σε γαλλικό νοσοκομείο. Ο Στράιφ δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής στον Τοντ και τον Σαγιάν, δύο πρόσωπα που ανήκουν στον στενό φιλικό κύκλο της οικογένειας Σουμάχερ.Η μάνατζερ του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Σαμπίν Κεμ, είχε διευκρινίσει πως ο Στράιφ δεν έχει καμιά επικοινωνία με μέλος της οικογένειας, ενώ δεν υπήρξε ποτέ φίλος του Σουμάχερ.
"Θα γίνει καλύτερα, αλλά όλα είναι σχετικά. Είναι δύσκολο γιατί δεν μπορεί να μιλήσει. Είναι σαν και εμένα (σ.σ. ο Στράιφ είναι τετραπληγικός) καθηλωμένος σε μια αναπηρική καρέκλα, παράλυτος με απώλεια μνήμης και ομιλίας. Το ότι βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του ίσως να τον βοηθήσει σε μια ταχεία ανάρρωση, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο", είχε δηλώσει ο Στράιφ στο σταθμό "Europa 1".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια