FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Αποκαλυπτική η Ferrari SF15-T

Στη Ferrari τα άλλαξαν όλα το χειμώνα. Αλλαγή προσώπων, αλλαγή στόχων και το πρώτο μονοθέσιο του τεχνικού διευθυντή Τζέιμς Άλισον είναι γεγονός.Η SF15-T είναι το μονοθέσιο που καλούνται να επαναφέρουν στις νίκες ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ και ο τελευταίος παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Ferrari, ο Κίμι Ράικονεν.
Ο νέος τιμ μάνατζερ Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, ο οποίος αντικατέστησε τον Μάρκο Ματιάτσι τόνισε "δεν θέλω να πω πως θα κατακτήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά θέλουμε το λιγότερο να πάρουμε δύο νίκες". Η Ferrari έμεινε δίχως νίκες το 2014 με την άσχημη F14T.
 
Ο Αριβαμπένε αποκάλεσε "σέξι" την SF15-T, το 61ο μονοθέσιο που κατασκευάζεται από το εργοστάσιο στο Μαρανέλο. Ο Άλισον εκμεταλλεύτηκε τους φετινούς κανονισμούς και παρουσίασε ένα μονοθέσιο με καλαίσθητο ρύγχος, λείπει δηλαδή το περίφημο σκαλοπάτι. Το πίσω μέρος είναι μικρότερο σε όγκο και η ιταλική ομάδα ελπίζει πως θα υπάρχει καλύτερη αεροδυναμική απόδοση στο πίσω μέρος.
Όλοι περιμένουν πως ο Φέτελ και ο Ράικονεν θα έχουν καλή συνεργασία, μια αρμονική σχέση, άλλωστε είναι στενοί φίλοι. Ο Γερμανός που είχε προκαλέσει αρκετές εντάσεις κατά τη συνύπαρξη του με τον Μαρκ Γουέμπερ στη Red Bull είπε "δεν περιμένω να έχουμε προβλήματα. Θα είναι δύσκολος τιμέιτ για να τον νικήσω στην πίστα, είναι γρήγορος και ταλαντούχος, εκτός πίστας τα πηγαίνουμε πολύ καλά".
 
Το περσινό μονοθέσιο δεν ταίριαζε στο αγωνιστικό στυλ του Ράικονεν. Στη Ferrari πιστεύουν πως το διόρθωσαν αυτό και ο Ράικονεν ανυπομονεί "να πιέσει τον Φέτελ και εκείνος εμένα για να κάνουμε καλύτερα πράγματα". Οι πρώτες δοκιμές της σεζόν ξεκινούν την Κυριακή (1/2) στη Χερέθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια