FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

O VETTEL ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ..


REUTERS/SAMSUL SAID

Σεμπάστιαν Φέτελ (φωτ. αρχείου).

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, σκέφτηκε πέρυσι να αποχωρήσει από τη Φόρμουλα Ένα, καθώς δυσκολεύθηκε πάρα πολύ με τις αλλαγές των κανονισμών, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, για λογαριασμό της οποίας «έτρεχε» μέχρι και το 2014 ο Γερμανός οδηγός.
«Στον Σεμπ δεν άρεσαν οι αλλαγές στους κανονισμούς» δήλωσε ο Χόρνερ σε Βρετανούς δημοσιογράφους ενόψει των πρώτων χειμερινών δοκιμών, που θα διεξαχθούν το διάστημα 1-4 Φεβρουαρίου στη Χερέθ της Ισπανίας, και συνέχισε: «Δεν απολάμβανε το νέο κινητήρα, την αίσθηση από το νέο σύστημα, τη μονάδα ισχύος, τα φρένα, την έλλειψη κάθετης δύναμης. Ήταν απορροφημένος και, εκτός απ' αυτό, ο "ομόσταυλός" του (σ.σ. ο Αυστραλός Ντάνιελ Ρικιάρντο) επικράτησε σε τρεις αγώνες. Υπήρχε αυτό το συναίσθημα "Το απολαμβάνω αυτό τόσο όσο νόμιζα;"».
Ενώ πέρυσι ο Ρικιάρντο πανηγύρισε τρεις νίκες, ο Φέτελ, ο οποίος κατακτούσε τον τίτλο του πρωταθλητή για τέσσερις συνεχείς χρονιές και το 2013 είχε επικρατήσει σε 13 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων εννέα διαδοχικών, τελείωσε τη χρονιά με... άδεια χέρια. Μετά το τέλος της σεζόν ο Γερμανός αποχώρησε από τη Red Bull και εντάχθηκε στο δυναμικό της Φεράρι, η οποία δεν κατάφερε να πανηγυρίσει πέρυσι ούτε μια νίκη, για πρώτη φορά μετά το 1993.
«Ήταν σαν κάποιος να του είχε πάρει το παιχνίδι του. Του πήρε λίγο καιρό για να το αντιμετωπίσει. Δεν ήταν κάτι στο οποίο ήταν συνηθισμένος. Πέρασε μια περίοδο απογοήτευσης σχετικά με την κατεύθυνση που όδευε η Φόρμουλα Ένα» πρόσθεσε ο 41χρονος Βρετανός για τον Φέτελ και συμπλήρωσε: «Υπήρξε πέρυσι μια φάση, όπου σκεφτόταν αν ήθελε να σταματήσει ή όχι, εάν έπαιρνε το ίδιο επίπεδο απόλαυσης ή όχι και αν ήθελε να συνεχίσει ή όχι».
Ο Χόρνερ υπογράμμισε ότι ο 27χρονος Γερμανός ήταν τόσο επιτυχημένος τα προηγούμενα χρονια, ώστε πάλευε να συμβιβαστεί με ένα μονοθέσιο, το οποίο δεν ήταν της αρεσκείας του. «Αυτό ήγειρε κάποια ερωτήματα, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπίσει. Γύρισε πίσω στα βασικά και οδήγησε ένα καρτ στα μέσα της χρονιάς, προκειμένου να επιστρέψει στη γυμνή ουσία του γιατί ήταν οδηγός γκραν πρι και ανακάλυψε εκ νέου το πάθος του να είναι οδηγός γκραν πρι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βρετανός.
Καταλήγοντας, ο Χόρνερ παραδέχθηκε ότι θα του πάρει καιρό να συνηθίσει να βλέπει τον Φέτελ στα κόκκινα της Φεράρι, ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι σωστά ο Γερμανός αναζήτησε μια αλλαγή και ένα νέο κίνητρο: «Ο ήρωας της παιδικής ηλικίας του ήταν ο Μίκαελ (σ.σ. Σουμάχερ) και, φυσικά, υπήρχε το δέλεαρ της Φεράρι. Για κάθε οδηγό -η μάρκα, η ιστορία, η μαγεία- είναι πάρα πολύ ισχυρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια