FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Το πρόγραμμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 2015


Το πρόγραμμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 2015



Θυμίζουμε το πρόγραμμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 2015 και κάνουμε ένα μικρό review…
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 2015 είναι το 66ο πού διοργανώνει η FIA.
Αν και αρχικά περιελάμβανε 21 γκραν πρι, τελικά μετά την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί αυτό της Κορεάς πέφτει στους 20 αγώνες.
Είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου 2015 στην Μελβούρνη της Αυστραλίας και ολοκληρώνεται στις 29 Νοεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι.
Ο Λιούις Χάμιλτον θα ξεκινήσει την σεζόν προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ενώ ηομάδα της Mercedes θα είναι αυτή που θα υπερασπιστεί τον τίτλο των κατασκευαστών.
Οι ακόλουθες ομάδες δήλωσαν συμμετοχή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015. Η συμμετοχή της Caterham και της Marusia αμφισβητήθηκαν έντονα από την στιγμή που τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων τις ανάγκασαν να αποσυρθούν από τα τελευταία Γκραν Πρι, ωστόσο ένας προσωρινός κατάλογος που εμφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2014 τις εμφανίζει ανάμεσα στους υποψηφίους.
formula-1-2015-calendar-teams
Αλλαγές στις Ομάδες
- Η Honda επιστρέφει στην Φόρμουλα 1, ως προμηθευτής κινητήρων, παρέχοντας στηνMcLaren τον κινητήρα V6 και νέο πακέτο με σύστημα ανάκτησης ενέργειας, με την McLarenουσιαστικά να τελειώνει μία 20ετή συνεργασία με την Mercedes.
- Η Lotus θα αλλάξει προμηθευτή κινητήρα, τελειώνοντας την συνεργασία της με την Renault και αρχίζοντας μία νέα με την Mercedes.
- Μετά το Ρωσικό Γκραν Πρι, η Marussia λόγω οικονομικών προβλημάτων απουσίασε από τα 3 τελευταία Γκραν Πρι και ενώ στην αρχή η ομάδα είχε εμφανιστεί στην προσωρινή λίστα συμμετεχόντων, για το 2015, με την επωνυμία “Manor F1“, τελικά τον Νοέμβριο του 2014 , οι διαχειριστές ανακοίνωσαν ότι η ομάδα θα σταματήσει την δραστηριότητά της και θα κλείσει. Τον Δεκέμβριο του 2015 ανακοίνωσε πως οι ομάδα θα μπει σε δημοπρασία και έτσι το μέλλον της στην Φόρμουλα 1 παραμένει αβέβαιο.
Αλλαγές στους Οδηγούς
- Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα αφήσει, μετά από 15 χρονιά, την Red Bull Racing, την ομάδα που κέρδισε 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και από τη νέα χρονιά θα οδηγεί για την Ferrari, όπου θα αντικαταστήσει τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος αποχωρεί.
- Την θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ στην Red Bull θα πάρει ο Ντανιίλ Κβίατ, που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν για την θυγατρική της Red Bull Racing, την Toro Rosso.
- Ο Φερνάντο Αλόνσο επιστρέφει μετά από επτά χρόνια στη McLaren. Μαζί του θα βρεθεί ως δεύτερος οδηγός ο Τζένσον Μπάτον, αφού μετά από βδομάδες διαβουλεύσεων στην McLarenαποφάσισαν να κρατήσουν τον Μπάτον αντί του Κέβιν Μάγκνουσσεν ο οποίος θα παραμείνει στην ομάδα ως δοκιμαστής.
- Με τον Ντανιίλ Κβίατ να προβιβάζεται στην Red Bull και την απόφαση του Ζαν Ερίκ Βέρννα αποχωρήσει από την ομάδα μετά το τέλος της χρονιάς το οδηγικό δίδυμο της Toro Rossoαλλάζει εντελώς. Στην θέση των Βερν και Κβίατ προσλήφθηκαν οι Μαξ Φερστάπεν καιΚάρλος Σάινθ Τζούνιορ. Ο Μαξ Φερστάπεν, θα γίνει ο νεότερος σε ηλικία οδηγός της Φόρμουλα 1, αφού θα κάνει ντεμπούτο το 2015 με την ομάδα της Toro Rosso σε ηλικία μόλις 17 ετών και 164 ημερών.
- Ο Μάρκους Έρικσον άφησε την Caterham και εντάχθηκε στο δυναμικό της Sauber για την νέα σεζόν. Μαζί του θα βρίσκεται και ο Φελίπε Νασρ, ο οποίος κάνει ντεμπούτο στη Φόρμουλα 1 με την ομάδα της Ζάουμπερ. Ο ερχομός των Έριξον και Νασρ ουσιαστικά τερματίζουν την συνεργασία της Ζάουμπερ με τους Εστέμπαν Γκουτιέρες και Άντριαν Σούτιλ.
formula-1-2015-calendar-table
- ο αγώνας 5 στην Κορέα έχει αφαιρεθεί από το πρόγραμμα χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αντικατασταθεί από κάποιον άλλο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια