FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

«Επανάσταση στη Formula 1»

Aριβαμπένε: «Επανάσταση στη Formula 1»Επιστροφή στο θέαμα και συναρπαστικότερα αυτοκίνητα ζήτησε ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε. «Πιστεύω, ότι σε αυτή την περίπτωση δεν αρκεί μία απλή μετεξέλιξη. Χρειαζόμαστε μία πραγματική επανάσταση με ριζοσπαστικές αλλαγές. Με αυτές εννοώ περισσότερη ισχύ και υψηλότερες ταχύτητες», επεσήμανε το κορυφαίο στέλεχος της Scuderia στον επίσημο ιστότοπο της Ferrari.
Ο 57χρονος Ιταλός τάχθηκε επίσης κατά των τεχνικών βελτιώσεων, που δεν ενδιαφέρουν το κοινό, όπως είναι για παράδειγμα οι υβριδικοί τούρμπο κινητήρες χαμηλής κατανάλωσης, οι οποίοι λανσαρίστηκαν το 2014 και έγιναν αντικείμενο σκληρής κριτικής.
«Το 2017 θα ήθελα να δω και πάλι αυτοκίνητα, με τα οποία θα μπορείς να κερδίσεις τους οπαδούς και θα παράγουν ήχο, που θα προκαλεί ανατριχίλα. Όπως ένα συγκρότημα Heavy-Metal», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αριβαμπένε.
Για τις αλλαγές πρέπει να συναποφασίσουν σύμφωνα με τον διευθυντή της Scuderia οι ίδιοι οι φίλοι της Formula 1. «Γνωρίζω, ότι αυτό δεν αποτελεί κάποια συνηθισμένη πρωτοβουλία. Όμως μία παγκόσμια δημοσκόπηση μέσω του Ιντερνετ και των τηλεοπτικών σταθμών θα μας έδειχνε, τι θέλει πραγματικά ο κόσμος», ανέφερε ο Αριβαμπένε και συμπλήρωσε, ότι «σε αυτό το επίπεδο αποτελούν τα σπορ ψυχαγωγία και θα έπρεπε να καθορίζει η ζήτηση την προσφορά».
Ο Ιταλός θέλει επίσης να κάνει τη Formula 1 πιο προσβάσιμη στο κοινό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να φέρουμε τη Formula 1 κοντά στους ανθρώπους. Ίσως θα έπρεπε να γίνονται οι συνεντεύξεις Τύπου πριν τους αγώνες σε έναν δημόσιο χώρο. Έτσι θα μπορούσαν να γίνουν οι πόλεις, στις οποίες πραγματοποιούνται οι αγώνες, μία σκηνή για την παρουσίαση των οδηγών και των αυτοκινήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια