FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Στην τελική ευθεία της μεταγραφικής μάχης

Καμία εξέλιξη δεν σημειώθηκε στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού την Κυριακή (25/1), όμως οι Πειραιώτες συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για στόπερ και εξτρέμ. Νέες προτάσεις στα γραφεία της ΠΑΕ.Ήταν μάλλον αναμενόμενο να μην σημειωθεί καμία μεταγραφική εξέλιξη στον Ολυμπιακό την Κυριακή (25/1), καθώς οι εθνικές εκλογές έκλεψαν φυσιολογικά την... παράσταση.Ωστόσο την Δευτέρα το ημερολόγιο θα γράφει "26", γεγονός που σημαίνει πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν στην διάθεση τους λίγα ακόμη 24ώρα προκειμένου να ολοκληρώσουν τις κινήσεις τους στις θέσεις που έχουν επιλέξει να ενισχυθούν.
Κάτοικος Πειραιά είναι ήδη ο Φράνκο Ντανιέλ Χάρα, πρώην κυνηγός της Μπενφίκα και από το Σάββατο (24/1) του Ολυμπιακού για τα επόμενα 3,5 χρόνια. Ωστόσο η προσπάθεια για έναν στόπερ -σε πρώτο πλάνο- και έναν καθαρό εξτρέμ -σε δεύτερο- συνεχίζεται, αφού αυτή είναι και η επιθυμία του Βίτορ Περέιρα.Στην υπόθεση Νέτο δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά. Η Ζενίτ δεν βρίσκει αντικαταστάτη για την ώρα, όμως μετά το φιάσκο με τον Μαουρίτσιο (προτίμησε την Λάτσιο), η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έχει στρέψει το βλέμμα τις σε 2-3 άλλες περιπτώσεις.
Η αναζήτηση της Ζενίτ για στόπερ παρακολουθείται με... αγωνία από τον Ολυμπιακό, καθώς μια θετική έκβαση στο συγκεκριμένο θέμα για τον ρωσικό σύλλογο, αυτομάτως θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο του Λουίς Νέτο για το Λιμάνι.
Με τον Πορτογάλο υπάρχει ήδη συμφωνία (η Ζενίτ είχε δώσει την άδεια της για τις επαφές του παίκτη με τον Ολυμπιακό), ενώ η φόρμουλα απόκτησης του από την Ζενίτ δεν είναι μεγάλο εμπόδιο. Τα πάντα εξαρτώνται από το αν θα βρει στόπερ να αγοράσει η ομάδα του Βίλας Μπόας...
Μπορεί να περιμένει πολύ ακόμη ο Ολυμπιακός; Προφανώς όχι. Θα ρισκάρει ενδεχομένως, αλλά μάξιμουμ για άλλες 48 ώρες. Ήδη εξετάζονται περαιτέρω λύσεις για το θέμα του στόπερ, μέσα από τις προτάσεις που έχουν φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ και φυσικά τις λύσεις που έχει κατά νου ο Βίτορ Περέιρα.
Για τον Νοβαρέτι (Λάτσιο) εξακολουθούν να γράφουν οι Ιταλοί, ωστόσο δεν... ψήνει τον Περέιρα αυτή η προοπτική, ενώ και ο Χόναταν Μαϊδάνα (Ρίβερ Πλέιτ) βρίσκεται ανάμεσα στα ονόματα που έχουν προταθεί. Όπως και αρκετοί ακόμη, οπότε δεν υπάρχει νόημα στο να μπαίνουμε σε άκρατη ονοματολογία. Πολύ περισσότερο, αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα Νέτο.

Προτάθηκαν "Πατίτο" και Άλβαρες

Ο Πατρίσιο Χούλιαν Ροντρίγκες ή "Πατίτο" έχει προταθεί στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για τον Αργεντίνο ακραίο κυνηγό της Σάντος, ο οποίος έχτισε το όνομα του στην Ιντεπετιέντε, με την οποία πρόλαβε να αγωνιστεί 111 φορές έχοντας απολογισμό 9 γκολ και 17 ασίστ.
Κύριο προσόν του είναι η ταχύτητα και η τεχνική, όπως και η ικανότητα του να παίξει και στα δύο πτέρυγες στην γραμμή κρούσης. Από το 2012 είναι στην Σάντος, με ενδιάμεσα σταθμό την Εστουδιάντες ως δανεικός (27 συμ., 2 γκολ, 3 ασίστ). Ωστόσο τώρα επιθυμεί να δοκιμάσει την τύχη του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και η περίπτωση του βρίσκεται στο συρτάρι του Ολυμπιακού.
Ο Ρικάρντο Άλβαρες είναι μια ακόμη περίπτωση που τέθηκε στα υπόψιν των Πειραιωτών. Αργεντίνος με ιταλικό διαβατήριο και σπουδαίος χειριστής της μπάλας, ο 27χρονος άσος δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Σάντερλαντ, στην οποία αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από την Ίντερ.
Με τους "νερατζούρι", ο Άλβαρες μέτρησε 14 γκολ και 18 ασίστ σε 90 παιχνίδια, όμως το καλοκαίρι θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του στην Premier League. Μετράει μόλις 9 παιχνίδια (302 αγωνιστικά λεπτά στο σύνολο) στο πρώτο μισό της σεζόν και μοιραία επιζητεί μια ακόμη αλλαγή παραστάσεων στην καριέρα του. Ο Αργεντίνος μοιάζει περισσότερο αποτελεσματικός σε ρόλους στον άξονα της μεσαίας γραμμής, άσχετα αν λόγω ταχύτητας και τακτικής μπορεί να αγωνιστεί στο πλάι.
Ωστόσο πρέπει να επαναλάβουμε πως πρόκειται για περιπτώσεις παικτών που έχουν προταθεί στον Ολυμπιακό, δίχως αυτό να σημαίνει πως σώνει και ντε οι Πειραιώτες θα προχωρήσουν σε επαφές. Για παράδειγμα ο Άλβαρες είχε τεθεί ξανά στα υπόψιν των "ερυθρολεύκων" και προ ενός μηνός.
Στο Λιμάνι θα αξιολογήσουν όλες τις λύσεις που έχουν στα χέρια τους και ανάλογα θα προχωρήσουν. Είναι πάντως ξεκάθαρη μια τάση προς την αγορά της Αργεντινής, κάτι που ίσως έχει να κάνει και με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, που άλλωστε συνυπέγραψε την επιλογή του Περέιρα για τον Φράνκο Χάρα.
Να αναφέρουμε πως δημοσιεύματα στην Τουρκία την Κυριακή, με αφορμή δηλώσεις του Μίλος Κράσιτς περί ενδιαφέροντος ελληνικών ομάδων για την απόκτηση του, υποστήριζαν πως ο Σέρβος εξτρέμ απασχολεί Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.
Τέλος να σημειώσουμε πως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος οδεύει στην κινέζικη Σανγκάη Σενσούα, καθώς η Τράμπζονσπορ συμφώνησε να πάρει περίπου 300 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να παραχωρήσει τα δικαιώματα του παίκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια