FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Με 12 αγωνες η Superleague Formula

Σε 12 διαφορετικές πίστες θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Superleague Formula, όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες του αθλήματος. Δυο φορές θα διεξαχθεί σε Ισπανία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Το καλεντάρι του 2010 ανακοίνωσαν σήμερα οι ιθύνοντες της Superleague Formula. Αυτό θα αποτελείται από δώδεκα αγώνες, με την πρεμιέρα να γίνεται το διήμερο 3-4 Απριλίου στο Σίλβερστοουν και το φινάλε να παραμένει άγνωστο που θα δοθεί και πότε.
Οι παράγοντες του σπορ προσπαθούν να κλείσουν μια τοποθεσία εκτός Ευρώπης και, συγκεκριμένα, εστιάζουν περισσότερο στη Μέση Ανατολή και στη Νότιο Αμερική, όπως είπε ο διευθυντής του αθλήματος, Ρόμπιν Γουέμπ, σε δηλώσεις του.
«Αν και έπρεπε να κάνουμε κάποιες αλλαγές τις τελευταίες εβδομάδες, είμαι πολύ χαρούμενος με το νέο πρόγραμμα. Υπάρχει ένα μεγάλο μίγμα με πίστες που κάποιες υπάρχουν και κάποιες άλλες είναι πρώην τοποθεσίες της Formula1. Η εγγύτητα της Χάραμα στη Μαδρίτη για παράδειγμα επέτρεψε στους οπαδούς της Ατλέτικο να έχουν την ευκαιρία να έρθουν και να υποστηρίξουν την ομάδα τους φέτος, ένα γεγονός που βοήθησε να προσελκύσει 30000 ανθρώπους». Ακόμα, κοιτάμε έναν ή δυο μη ευρωπαϊκούς αγώνες στο τέλος της χρονιάς.
Παίρνουμε προσφορές από χώρες εκτός Ευρώπης και οι δυο μεγάλοι μας στόχοι είναι η Μέση Ανατολή και η Νότιος Αμερική. Έχουμε, ήδη, ποδοσφαιρικούς συλλόγους στο γκριντ, αλλά είμαστε ανοιχτοί στο να προσεγγίσουμε μια νέα ομάδα», είπε ο Γουέμπ. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις χώρες θα φιλοξενήσουν από δυο φορές αγώνα της Superleague Formula για φέτος και αυτές θα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο σε Σίλβερστοουν και Μπραντς Χατς, η Γερμανία σε Νίρμπουργκρινγκ και Οστσερσλέμπεν και η Ισπανία σε Χάραμα και Χέρεθ.
Αναλυτικά το καλεντάρι του 2010 της Superleague Formula:
3-4 Απριλίου Σίλβερστοουν Βρετανία
15-16 Μαΐου Άσσεν Ολλανδία
22-23 Μαΐου Μανί Κουρ Γαλλία
19-20 Ιουνίου Χάραμα Ισπανία
26-27 Ιουνίου Νίρμπουργκρινγκ Γερμανία
3-4 Ιουλίου Οστσερσλέμπεν Γερμανία
17-18 Ιουλίου Ζόλντερ Βέλγιο
31 Ιουλίου-1 Αυγούστου Μπραντς Χατς Βρετανία
18-19 Σεπτεμβρίου Εστορίλ Πορτογαλία
2-3 Οκτωβρίου Μόντσα Ιταλία
13-14 Νοεμβρίου Χέρεθ Ισπανία

Δεν έχει ανακοινωθεί ο τόπος και η ημερομηνία διεξαγωγής του τελευταίου αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια