FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ανακοινωσε επισημα Λοπεζ η USF1

Τον Αργεντινό οδηγό Χοσέ Μαρία Λόπεζ ανακοίνωσε η USF1 σήμερα. Ο 26χρονος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός αυτό, ενώ ο Πίτερ Γουίντσορ μίλησε με τα καλύτερα λόγια. Τον πρώτο οδηγό της για το 2010 ανακοίνωσε σήμερα η USF1. Αυτός είναι ο Χοσέ Μαρία Λόπεζ, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός αυτό. «Αυτή είναι πραγματικά μια αλησμόνητη μέρα για μένα, την οικογένειά μου και τους ανθρώπους της Αργεντινής. Έχω δουλέψει γι' αυτή τη μέρα στο μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου.
Βέβαια, μια νέα ομάδα στη Formula1 αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, αλλά ο στόχος είναι βελτιωθούμε σε κάθε αγώνα και να χτίσουμε μια ομάδα που θα τη δούμε να αγωνίζεται για τις νίκες και τα πρωταθλήματα», είπε ο Αργεντινός. Από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής ομάδας έπλεξε το εγκώμιο του 26χρονου οδηγού. «Το να εξασφαλίσουμε τον Λόπεζ για την πρώτη μας σεζόν ήταν ένας στόχος για πολύ καιρό. Ακολουθήσαμε την καριέρα του από τότε που κυριάρχησε στο πρωτάθλημα Renault V6 το 2003 και είμαστε ενθουσιασμένοι που τον έχουμε, καθώς επιστρέφουμε την Αμερική στη Formula1. Ο Λόπεζ είναι ένας τέλειος επαγγελματίας και γεννημένος νικητής. Το πιο αποκαλυπτικό πράγμα του χαρακτήρα του ήταν η απογοήτευσή του που δε θα αγωνιζόταν για τη Renault μετά από τρία χρόνια δοκιμών με αυτή στη Formula1».
Ο Χοσέ Μαρία Λόπεζ γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1983 στο Ρίο Τερσέρο της Αργεντινής. Το 2000 συμμετείχε στο Formula Renault Eurocup, το 2002 κέρδισε τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα και πήρε τον τίτλο στην ιταλική Formula Renault, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά κατέκτησε το Formula Renault V6 Eurocup.
Το 2004 μεταπήδησε στη Formula3000 και το 2006 έλαβε μέρος στο GP2 Series, πριν αναχωρήσει για την Αργεντινή. Επίσης έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα GT. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν δοκιμαστής της Renault και πως θα κάνει το ντεμπούτο του φέτος στη Formula1.
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια