FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Επιθυμει το 13 του grid η Durango

Η πρώην ομάδα του GP2, Durango, ανακοίνωσε ότι θα κάνει αίτηση για τη 13η θέση στο grid της Formula 1 την ερχόμενη σαιζόν. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία προσκάλεσε τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 15 Απριλίου, μετά την κατάρρευση της USF1, ενώ τον Ιούλιο θα ανακοινώσει και μια… αναπληρωματική ομάδα για να αποφύγει τα φετινά. Η ιταλική Durango αποσύρθηκε από το GP2 στο τέλος του 2009 λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Ιβόν Πιντόν, τόνισε ότι νέοι επενδυτές βρέθηκαν, οι οποίοι προτιμούν να δουλέψουν στη Formula 1, παρά να επιστρέψουν στις μικρότερες κατηγορίες.
«Μετά από όλα τα στραβά που συνέβησαν την περσινή σαιζόν, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να βρούμε νέους συνεργάτες στις αγωνιστικές μας δραστηριότητες. Δεν πήρε πολύ να καταλάβουμε ότι το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στη Formula 1 και τίποτε άλλο. Έτσι, πιέσαμε προς αυτή την κατεύθυνση και μπορώ να πω ότι για να μπούμε στη Formula 1, έχουμε την υποστήριξη δύο πολύ μεγάλων επενδυτικών ομίλων», σχολίασε ο Ιταλός.
Και συνέχισε: «Έτσι, αν και παραμένουμε προσγειωμένοι, γιατί μέχρι τώρα αυτή είναι μια σοβαρή προσπάθεια, θέλω να πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια που ξοδέψαμε προωθώντας νέους οδηγούς να γίνουν μελλοντικοί πρωταθλητές, τώρα ήρθε η ώρα να σπρώξουμε σοβαρά την Durango σαν ομάδα προς την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια