FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

RED BULL – Επιδειξη ωμης δυναμης στη Μαλαισια

Τέλος στην ατυχία του έβαλε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος αφού είδε σε Μπαχρέιν και Αυστραλία να χάνει τη νίκη μέσα από τα χέρια του, στη Μαλαισία κατάφερε να κάνει επίδειξη δύναμης. Μαζί με τον Γερμανό και η Red Bull, η οποία έφτασε στο 1-2, πρώτο της φετινό, αφού ο Μαρκ Γουέμπερ πήρε τη δεύτερη θέση χωρίς να απειληθεί από κανέναν.
«Τι μέρα! Εχθές ήταν δύσκολα τα πράγματα, είχαμε ένα φανταστικό αυτοκίνητο και το κλειδί για μια ακόμη φορά ήταν να βρεθεί ο ρυθμός, αλλά η Bridgestone έκανε σπουδαία δουλειά φέροντας δύο γόμες που δούλεψαν εξαιρετικά», ανέφερε αρχικά ο Γερμανός νικητής του αγώνα.
Για να συνεχίσει: «Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος. Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την ομάδα και για μένα, μετά από δύο αγώνες όπου δεν τερμάτισα εκεί που ήθελα να ήμουν. Ήταν σημαντικό για την ομάδα να μην πανικοβληθούμε και να μείνουμε χαλαροί. Είναι μεγάλη η σαιζόν, αλλά αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να έχουμε και επιπλέον η δεύτερη θέση του Μαρκ είναι ένα μεγάλο συν για την ομάδα με πολλούς βαθμούς».
Για την εκκίνηση, όπου πετάχτηκε από τρίτος πρώτος, ο Φέτελ είπε: «Κατάλαβα αμέσως ότι έκανα καλή εκκίνηση. Πέρασα τον Ρόζμπεργκ που ήταν δίπλα μου και έπιασα τον Μαρκ, καταφέρνοντας να κερδίσω κι άλλο κι άλλο έδαφος. Είναι μεγάλη η απόσταση ως τη στροφή 1 κι έτσι είχα ξεκάθαρο πλεονέκτημα απέναντί του. Στις επόμενες στροφές ήταν λίγο γλιστερά, αλλά καταφέραμε και οι δύο να κρατηθούμε και να παλέψουμε με σεβασμό. Αν ο Μαρκ ήταν στη θέση μου, θα έκανε το ίδιο».
Με τις θερμοκρασίες να είναι πολύ υψηλές, αφού η βροχή δεν ήρθε ποτέ επιτρέποντας έναν καθαρό αγώνα, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για μονοθέσια και οδηγούς. «Προσπαθούσα να προστατεύσω τα ελαστικά μου. Το δεύτερο κομμάτι του αγώνα ήταν πολύ μεγάλο και δεν σταμάτησα να ιδρώνω, αλλά ευτυχώς δεν έμεινα από υγρά στο μονοθέσιο, παρότι σε κάποιο σημείο ευχόμουν να βρέξει για να δροσιστώ λίγο», σχολίασε ο κατάκοπος αλλά ευτυχής Γερμανός.
Γουέμπερ: "Άξιος νικητής ο Φέτελ"
Ο Μαρκ Γουέμπερ από την πλευρά του, επίσης κατάκοπος και εξαντλημένος από την υπερπροσπάθεια, μπορεί να μην κατάφερε να κρατηθεί πρώτος, αλλά δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και πρόσθεσε ότι ο Φέτελ άξιζε τη νίκη.
«Είχαμε μια κουβέντα με τον Κρίστιαν Χόρνερ πριν τον αγώνα και μας είπε να προσέχουμε πολύ πως θα κινηθούμε και αυτό κάναμε. Η ψυχολογία και η χημεία στην ομάδα μας είναι τρομερή. Ήταν μια καλή μάχη σήμερα, αλλά άξιζε τη νίκη. Η πρώτη και δεύτερη θέση είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ομάδα. Προφανώς στους προηγούμενους αγώνες δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Θα ήθελα να ήμουν ένα σκαλί ψηλότερα στο βάθρο, αλλά ολοκληρώσαμε ένα τέλειο διήμερο», ήταν η τοποθέτηση του Αυστραλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια