FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Φρεσκια 'ιπποδυναμη' στην Formula 1

Ο Φλάβιο αποχώρησε και ευτυχώς έκανε την εμφάνιση του ο Μr Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον, ώστε να μη μειωθεί το glam του αθλήματος και να αποκτήσει καινούριο ενδιαφέρον. Σε αυτό συμβάλλει βέβαια η επιστροφή του Σουμάχερ, η μεταγραφή του Αλόνσο στη Ferrari και οι απαραίτητες ίντριγκες του Μπέρνι Έκλεστοουν, όπως διαβάσαμε στις σελίδες του περιοδικού ΄Playboy΄. Κάθε δεύτερη Κυριακή το 2009 ο Μπέρνι Έκλεστοουν έβαζε την παλάμη στο μέτωπο: Να δεις που αυτό το «άσπρο ασθενοφόρο» που κερδίζει θα μας καταστρέψει. Ποια είναι αυτή η Brawn, ποιος είναι ο Μπάτον, ποιος τους ξέρει; Χάνουμε κόσμο! Μετά χτυπούσε τη γροθιά στο τραπέζι. Υποτίθεται ότι το παιχνίδι θα ήταν ντέρμπι. Ferrari vs McLaren! Η μητέρα των μαχών - Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Όμως οι δύο «αιώνιοι» της F1 το 2009 έτρωγαν γκολ από τα αποδυτήρια, ήττες-σοκ με πολλά μηδενικά.
Είτε με τη μεσολάβηση του Βρετανού μεγιστάνα είτε με τη συνωμοσία του σύμπαντος -διότι όλοι γνωρίζουν ότι τα δολάρια αυτό το σπορ τα θέλει πολύ-, το 2010 συνέβησαν ουράνια θαύματα από πεζές μικροπρεπείς προσευχές, για να αλλάξει η βαρετή παρέλαση εκείνων που οι περισσότεροι τηλεθεατές θεωρούσαν μη ενδιαφέροντες κομπάρσους. Γύρισε στο σπορ ο Μίκαελ Σουμάχερ, τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του, για να κυνηγήσει την όγδοη κούπα του και τις εκατό νίκες, η Brawn GP μετονομάστηκε σε Mercedes GP και τα ένδοξα «ασημένια βέλη» επέστρεψαν μετά από μισό αιώνα, η Mercedes GP του Ρος Μπρον υπέγραψε με τον «Σούμι» -άλλοτε σύμβολο της Ferrari-, η Scuderia βρήκε νέο ηγέτη στο πρόσωπο του Φερνάντο Αλόνσο και ο πρωταθλητής Τζένσον Μπάτον πήρε μεταγραφή στη McLaren! Επιπλέον, μπήκαν τέσσερις νέες ομάδες, εκ των οποίων μία είναι η ένδοξη Lotus και μια άλλη η Virgin του άκρως δημοφιλούς στη Βρετανία Ρίτσαρντ Μπράνσον.
Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν τη γυριστή γροθιά της Formula 1 στο ύπουλο χτύπημα που της κατάφερε η αποχώρηση της BMW και της Toyota μέσα στο 2009, ο Κίμι Ράικονεν, που έγραψε κανονικά την F1, για να επιδιώξει νέα καριέρα στο WRC, και η απομάκρυνση του «πολύχρωμου» και εκκεντρικού Φλάβιο Μπριατόρε

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια