FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

FORMULA 1 – Θελει πιστα η Σερβια

Η Πάζοβα, μια μικρή πόλη περίπου 19.000 κατοίκων κοντά στο Βελιγράδι και συγκεκριμένα η περιοχή στο τέλος του δρόμου Λαχάντ Ντατού-Γκολούμπιντσι, στοχεύει να είναι η έδρα μια νέας πίστας Formula 1. Ήδη υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή ενός circuit μήκους 3550 μέτρων, που συμφωνεί με τα στάνταρ της Fia για διοργάνωση αγώνων F1 και Moto GP.
«Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε αυτή την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας της γρήγορης εξασφάλισης όλων των αδειών για κτηριακές εγκαταστάσεις υπό τη δικαιοδοσία της τοπικής αυτοδιοίκησης», τόνισε ο Γκόραν Γιόβιτς, πρόεδρος των Δήμων της περιοχής.
Και συνέχισε: «Μια τέτοια αθλητική εγκατάσταση θα σήμαινε πολλά για την προώθηση των σερβικών Δήμων και της Λαχάντ Ντατού (χορηγός εταιρεία), όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως». Παρότι ο Γιόβιτς δεν επιβεβαίωσε το ποσό που θα στοιχίσει ένα τέτοιο εγχείρημα, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το ελάχιστο ποσό ανέρχεται στα 200-250 εκατομμύρια ευρώ.
«Εκτός από την πίστα, αυτό που είναι πιο σημαντικό για μας είναι οι τριγύρω πόλεις και πολλές άλλες εγκαταστάσεις μέσα στο Τεχνολογικό Πάρκο. Από την στιγμή που ο επενδυτής στη Σερβία προτίθεται να δοκιμάσει τα προϊόντα και τα εξαρτήματα, όπως και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, σημαίνει ότι η απασχόληση ήταν αναγκαία», πρόσθεσε ακόμη ο Γιόβιτς.
Όσο για το ποιος είναι αυτός ο επενδυτής, κάποιες πληροφορίες στα ΜΜΕ της Σερβίας κάνουν λόγο για τη Stefan GP, την εταιρεία που προσπάθησε να μπει στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά δεν τα κατάφερε, λόγω οικονομικών ατασθαλιών. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, η εταιρεία του Ζόραν Στεφάνοβιτς είναι έτοιμη να επενδύσει 20εκ. ευρώ στο πρότζεκτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια