FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

FERRARI – Καλα στα ελευθερα αλλά μετρα ο αγωνας

Όπως μας έχει συνηθίσει φέτος στις ελεύθερες δοκιμές, η Ferrari εστίασε όλη την προσοχή της στην προετοιμασία των μονοθεσίων της για το αγώνα της Κυριακής και άφησε στην άκρη την αναζήτηση ενός γρήγορου γύρου. Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν έβδομος και ο Φελίπε Μάσα 15ος, προσπαθώντας να βρουν το καλύτερο δυνατό στήσιμο για τα κόκκινα αυτοκίνητα και την καλύτερη δυνατή επιλογή στα ελαστικά.
«Είναι ανώφελο να κοιτάμε για κάτι σημαντικό στην κατάταξη της Παρασκευής. Είμαι έβδομος, αλλά θα μπορούσα πολύ εύκολα να είμαι δεύτερος, ή τελευταίος χωρίς να αλλάξει κάτι. Όλα εξαρτώνται από τις διαφορές που έχουν στα προγράμματά τους οι ομάδες. Από την πλευρά μας, είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που κάναμε και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι δεν περιμένουμε διαφορετική εικόνα από αυτή στο Μπαχρέιν και την Αυστραλία, γιατί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν αλλάζουν και πολλά», ανέφερε αρχικά ο Αλόνσο.
Και συνέχισε: «Όπως πριν, περιμένω την Red Bull, τη McLaren και τη Mercedes να είναι πολύ ανταγωνιστικές και θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να είμαστε απαισιόδοξοι. Οι θερμοκρασίες του κινητήρα, τα φρένα, τα ελαστικά και οι πιλότοι θα είναι σημαντικοί παράγοντες, οι οποίοι θα πρέπει να ελεγχθούν για να πάνε όλα καλά».
Ο Μάσα από την πλευρά του στάθηκε επίσης στο διαφορετικό πρόγραμμα που είχε η Ferrari σε σχέση με τον ανταγωνισμό: «Ως συνήθως, είναι δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα μετά από τρεις ώρες δοκιμών. Είχαμε διαφορετικό πρόγραμμα από τους αντιπάλους μας κι έτσι δεν μπορούμε να πούμε που είμαστε σε σχέση με αυτούς. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι πως η Red Bull και η McLaren φαίνεται να τα πάνε πολύ καλά. Ας περιμένουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στις κατατακτήριες και κυρίως στον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια