FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

FORMULA 1 - Μαλωνει η Fia στις ομαδες

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία γνωστοποίησε στις ομάδες ότι κάθε σύστημα που χρησιμοποιείται για να ρυθμίσει το ύψος του μονοθεσίου ανάμεσα στις κατατακτήριες δοκιμές και τον αγώνα, θα θεωρείται αντικανονικό. Εκπρόσωπος της Fia επιβεβαίωσε ότι η Ομοσπονδία ξεκαθάρισε τη θέση της στις ομάδες το βράδυ της Κυριακής μετά τον αγώνα της Μαλαισίας, με μια διευκρίνηση για τις λεγόμενες ενεργές αναρτήσεις.
«Κάθε σύστημα, ή διαδικασία με σκοπό τον επηρεασμό, ή την αλλαγή των ρυθμίσεων της ανάρτησης, όταν το μονοθέσιο βρίσκεται υπό καθεστώς parc ferme, θα θεωρείται ότι παραβιάζει το άρθρο 34.5 των αθλητικών κανονισμών», ανέφερε το σχετικό κείμενο που εστάλη στους επικεφαλείς των 12 ομάδων του grid.
Η κίνηση αυτή ήρθε μετά τα όσα ακούγονταν όλον αυτόν τον καιρό για τα μονοθέσια της Red Bull και της χρήσης ενός έξυπνου συστήματος που επέτρεπε στα αυτοκίνητα να χαμηλώνουν για να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους στις κατατακτήριες δοκιμές, όταν και υπάρχει χαμηλό φορτίο καυσίμου. Ο Κρίστιαν Χόρνερ αρνήθηκε κάτι τέτοιο, οι δύο RB6 πέρασαν κανονικά τον έλεγχο της Fia, αλλά η McLaren, κυρίως, δεν άφησε το θέμα, υποστηρίζοντας ότι έχει βρεθεί ένα άλλο σύστημα για να γίνεται η ρύθμιση του ύψους από τη Red Bull, χωρίς τη χρήση κάποιου μηχανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια