FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

FORMULA 1 – Το KERS, το «αν» και οι προσφορες

Η πιθανότητα να επιστρέψει το KERS στη Formula 1 την ερχόμενη σαιζόν συζητήθηκε έντονα στη συνάντηση που είχε η Ένωση των ομάδων (FOTA). Ο τεχνικός διευθυντής της Williams Σαμ Μάικλ αποκάλυψε ότι η Ferrari και η Renault προσφέρθηκαν να διαθέσουν την υπάρχουσα τεχνολογία τους αναφορικά με το KERS στις υπόλοιπες ομάδες, έναντι ποσού που δεν θα ξεπερνά το 1εκ. Ευρώ.
«Η Renault θα προμηθεύσει όποιον το ζητήσει. Η Ferrari θα προμηθεύσει όποιον χρησιμοποιεί τους κινητήρες της», φέρεται να σχολίασε ο Μάικλ στο BBC. Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Williams για αύξηση του μεριδίου της σε 78% σe δική της εταιρεία κατασκευής KERS, ενώ πιστεύεται πως αν δοθεί το «πράσινο φως» για την επιστροφή του συστήματος, τότε η ομάδα σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει και να μην το αναζητήσει αλλού.
Ωστόσο, ο Μάικλ είπε πως τόσο η Ferrari, όσο και η Renault θέλουν τα χαμηλού κόστους συστήματά τους να είναι πολύ πιο ισχυρά από ότι το 2009, διαφορετικά δεν είναι έτοιμες να δεσμευτούν σε αυτό το στάδιο. Τα λιγότερο ισχυρά συστήματα επιτρέπονται ήδη από τους τεχνικούς κανονισμούς, αλλά τα μέλη της FOTA συμφώνησαν ομόφωνα να μην τα χρησιμοποιήσουν φέτος. Ο τεχνικός διευθυντής της Williams είπε ότι το θέμα θα οριστικοποιηθεί μέχρι το ισπανικό Grand Prix στις 9 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια