FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Η… αυτοαποθεωση του Vettel και τα «καρφιa» του Γουeμπερ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποθέωσε τον… δικό του τελευταίο γύρο που του χάρισε την pole position στη Σαγκάη, χαρακτηρίζοντάς τον «φανταστικό»! Ο Γερμανός οδηγός της Red Bull πήρε την τρίτη του pole position σε τέσσερις αγώνες, εξασφαλίζοντας το απόλυτο για την ομάδα του φέτος και κάνοντας το δεύτερο σερί 1-2 για τους «κόκκινους ταύρους».
«Ήταν δύσκολα σήμερα. Δεν ήμουν τόσο ευχαριστημένος χθες και σήμερα το πρωί, ειδικά αφού ο Μαρκ ήταν αρκετά πιο γρήγορος από μένα. Κάναμε κάποιες αλλαγές και κινηθήκαμε λίγο προς την κατεύθυνση του Μαρκ, αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Πάλευα στο πρώτο κομμάτι, αλλά στο Q3 ήμουν ο γρηγορότερος», εξήγησε αρχικά ο Φέτελ.
Για να συνεχίσει: «Ήταν ένας φανταστικός γύρος και μια τέταρτη συνεχόμενη pole position για τη Red Bull. Αποδεικνύουμε ότι έχουμε καλό αυτοκίνητο ανεξάρτητα από την πίστα. Είμαστε πάντα στην κορυφή. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους μηχανικούς μου, γιατί δεν έκαναν κανένα διάλλειμα, καθώς χρειάστηκαν πολλές αλλαγές από τις ελεύθερες δοκιμές ως τις κατατακτήριες δοκιμές».
Ο νεαρός Γερμανός είναι αισιόδοξος ότι θα είναι δυνατός άσχετα με τις καιρικές συνθήκες αύριο, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για βροχή: «Νομίζω ότι θα βρέχει αύριο, απλά το θέμα είναι πότε θα ξεκινήσει. Θα είναι παρόμοια με τους δύο τελευταίους αγώνες. Δεν φοβόμαστε τη βροχή και τα πράγματα δείχνουν άσχημα αν δείτε τον καιρό.».
Και κατέληξε: «Το ερώτημα είναι αν θα βρέχει σε όλον τον αγώνα, ή θα ξεκινήσει μετά την εκκίνηση. Έχουμε καλές αναμνήσεις εδώ με τη βροχή από πέρυσι και αν έρθει είναι καλό που ξεκινάμε από μπροστά, γιατί θα έχουμε καλύτερη ορατότητα. Στεγνά, ή βρεγμένα, θα είμαστε καλά οπλισμένοι για αύριο».
Ο Μαρκ Γουέμπερ κρατούσε την πρώτη θέση ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά ο team mate του δεν τον άφησε να χαρεί. Παρόλα αυτά, ο Αυστραλός δήλωσε ικανοποιημένος, άλλωστε μαζί με τον Φέτελ πέτυχαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα τους. Δεν παρέλειψε επίσης να «καρφώσει» και τη McLaren, για την οποία είπε ότι… «λατρεύει τη δημοσιότητα της Παρασκευής»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια